Fener bombayı patlatıyor

Güncelleme Tarihi:

Fener bombayı patlatıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2009 13:28

Shevchenko'nun kendisine Fenerbahçe'yi sorduğu iddilarını Hakan Şükür kabul etti...

Haberin Devamı

Eski Galatasaraylı futbolcu aralarında geçen diyaloğu anlattı. Sheva'nın Hakan Şükür'e F.Bahçe'yi sorduğu iddia edilirken, Hakan Şükür de iddiayı kabul etti!

Bu haber hakkında NTVSpor'un sorularına yanıt veren Hakan Şükür ise olaya açıklık getirdi ve Shevchenko'nun kendisiyle konuşup Fenerbahçe'yi sorduğunu doğruladı. Şükür'ün açıklamalarını Ajansspor derledi. 

"SHEVA FENER'İ SORDU"

Kasakistan'daki stat açılışında uzun süre beraber olduklarını ve kalabalık nedeniyle soyunma odasında bekleyerek sohbet ettiklerini kaydeden Şükür, öncelikle Ukraynalı futbolcunun 'gelirim veya gelmem' kelimelerini kullanılmadığını ifade ederek; "Konuşmamızda Türkiye ile ilgili bilgi almaya çalıştı. Bilhassa da Fenerbahçe hakkında. Bütçe ile ilgili sorular sordu. Ben de yabancılarla ilgili bir sorun yaşanmadığını söyledim" dedi.

Haberin Devamı

Kendisine 'Fenerbahçe'den teklif aldığı' hakkında bir yorumda bulunmadığını belirttiği oyuncuyla Türkiye ve sarı lacivertlilerin Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale kalması gibi konuları da konuştuklarını belirten Şükür;

"Tekliften bahsetmedi ama böyle bir bilgi almaya çalışınca, Fenerbahçe ile ilgili dedikodulardan ötürü ben de böyle bir görüşe vardım. Soyunma odasındaki konuşmada Hasan da vardı" ifadelerini kullandı.

"BU ORTAMDA COŞAR"

Böyle bir oyuncunun ülke futboluna çok önemli prestij kazandıracağını fakat ekonomik olarak yara açacağını da savunana Şükür şu görüşlerini paylaşarak sözlerin son verdi; "Böyle oyuncular büyük şeyler getiriyor ama büyük şeyler de götürüyor. Performans olarak son dönemde pek bir şey üretemese de kaliteli bir oyuncu ve başarıya susmış olması da Fenerbahçe için bir avantaj olabilir. Fenerbahçe'de son dönemde sistem de değişti. Bu ortamın onu coşturacağını düşünüyorum. Fakat Lincoln örneğini de yaşadık. Zararına geri vermiş oluyorsunuz bu tip futbolcuları. Türk futbolu adına ekonomik açıdan değil ama futbol açısından çok önemli bir transfer olur. Birkaç sene verim alınacağını da düşünüyorum. Ayrıca forma satışı sağlanabilecek bir oyuncu, Carlos örneğindeki gibi. Yine de 32 yaşındaki bir oyuncu ile 4 yıllık kontrat yapılması hakkında çok iyi düşünülmeli. Kendisi ile Milan döneminden de tanışıyoruz. Karakterli bir oyuncu."

Haberin Devamı

İşte camiayı heyecanlandıran haber

F.BAHÇE’NİN bomba transferi kim olacak? Başkan Aziz Yıldırım’ın gönlünde yatan aslan kim? Ronaldinho mu, Robben mi, Eto’o mu gibi sorular uzun süredir spor medyasının gündeminden düşmez ve yöneticiler İspanya-İtalya-İsviçre üçgeninde mekik dokurken, F.Bahçeliler’in yüreğini hoplatacak müthiş transfer haberi çok uzaklardan, taa Kazakistan’dan geldi..

Vatan'dan Ferudun Niğdelioğlu'nun haberine göre Fatih Terim, Levent Kızıl, Hakan Şükür ve Hasan Şaş’ın da bulunduğu ortamda “F.Bahçe geçen yıldan beri beni istiyor. Menajerlerimle görüşmeler sürüyor. Ben de bu transfere sıcak bakıyorum” diyen Andriy Shevchenko F.Bahçe yolunda. Sarı-lacivertli taraftarları bir hayli heyecanlandıracak bu transfer girişiminin perde arkası şöyle..

Haberin Devamı

TARİH: 4 Temmuz Cumartesi.. Yer: İnşaatı Türk firmaları tarafından yapılan 30 bin kişilik Kazakistan Astana Arena Stadı.. Stadın açılışı için düzenlenen gösteri maçında Milanlı Kalazde ve Chelsea’li Shevchenko Kazakistan Milli Takımı’nın formasını giyiyorlar.. Eski İtalyan hakem Pierluigi Collina’nın yönettiği bu karşılaşmada Hakan Şükür ile Hasan Şaş da rakip takım Lokomotiv Astana’da yer alıyorlar.

CHELSEA GECİKTİRMİYOR

İŞTE bu maç öncesindeki soyunma odası sohbetleri ve maçın ardından düzenlenen yemekte Shevchenko-F.Bahçe görüşmeleri su yüzüne çıkıyor. Hakan ile Hasan’a önce Türkiye’deki futbolu soran Shevchenko, sonra ağzındaki baklayı çıkartıyor: “F.Bahçe 2 yıldır peşimde. Beni geçen yıl da istediler, şimdi de istiyorlar ama kuşkularım var.” Ve ekliyor: “Türkiye’de bazı kulüpler futbolculara paralarını ödemiyorlarmış. Bu konuda FIFA’ya gidenler olmuş. İşte bu durum beni korkutuyor. Yoksa geçen yıl bile bu transfer olabilirdi. Chelsea’de paramı günü gününe alacağım. Türkiye’ye gelirsem alamam diye korkuyorum.” SHEVCHENKO’NUN bu sözleri üzerine Hakan Şükür devreye giriyor: “Sana yanlış bilgi vermişler. Türkiye’de, özellikle yabancı futbolcuların paraları günü gününe ödenir. Hele F.Bahçe’de, hiç bir sıkıntı yaşamazsın. Türkiye’nin en büyük kulüplerinden birisi, gelmek istiyorsan parayı hiç dert etme. Roberto Carlos, Alex gibi önemli oyuncular hiçbir ödeme sorunu yaşamadan oynuyorlar.” Hakan’ın bu sözleri üzerine Shevchenko, hem İstanbul hem de F.Bahçe hakkında çok daha fazla soru soruyor. 1 saate yakın süren bu sohbete Hasan Şaş ve Kaladze de katılırlar.. Şaş ve Şükür’e Türkiye’deki vergi sistemini de soran Shevchenko daha sonra Chelsea’den yıllık 7 milyon Euro brüt ücret aldığını, buna yakın bir para verilmesi halinde gelebileceğini sözlerine ekliyor..

Haberin Devamı

BİZ bu görüşmeyi Hakan Şükür’e sorduk, aynen teyit etti.. F.Bahçe kaynakları ise Daniel Güiza’nın gitmesi halinde süper bir yabancı golcü transferinin gerçekleşebileceğini belirtiyorlar.. Bundan sonrası Başkan Aziz Yıldırım’ın bileceği iş..

SON 3 YILI KÂBUS GİBİ

SHEVCHENKO’NUN kariyerine gelirsek.. Parladığı ve Dinamo Kiev ile Milan’daki ilk sezonunda 325 maçta görev alıp 187 gol gibi rekor sayılabilecek bir istatistiğe ulaşan Ukraynalı yıldız, son 3 sezon da ise adeta dökülüyor. Bu dönemde forma giydiği Chelsea ve Milan’da toplam 64 maç oynayıp, 9 gol atan Sheva, geçen yıl Serie A’da golle tanışamadı. Ukraynalı yıldızın milli kariyeri ise 87 maç, 41 gol..

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!