Fener adamını buldu

Modayı yakından takip ediyor, alışveriş yapmayı çok seviyor, dövme tutkusu haddinden fazla…

Bir de Fenerbahçe’nin orta sahasına yeni bir soluk getirmekle meşgul şu sıralar. Evet Raul Meireles’ten bahsediyorum, sarı lacivert formayla çıktığı ilk maçta topu kendi ağlarına gönderen Portekizli’den.
 
Kafasına çarpan topla Volkan’ı yanıltan Meireles, Şükrü Saracoğlu’nda yaşadığı ilk heyecanda hayli enteresan bir futbol sergiledi. Enteresan diyorum çünkü uzun süredir ilk kez bir Fenerbahçe orta sahası hem defansif hem de ofansif anlamda eli yüzü düzgün bir şeyler yaptı. Liverpool’a transfer olduğunda “Ortada oynarken kendimi daha rahat hissediyorum. Fakat teknik direktör beni nereye koyarsa o bölgede elimden geleni yaparım. Bu benim işim. Ben yıldız değilim, bireysel oynamam. Benim işim takımım için elimden geleni yapmak” diyen Raul Meireles, dediğinde hayli ciddi! Bu sözleri aradan geçen iki yıla, iki takıma ve yepyeni bir lige rağmen değişmemiş gibi görünüyor. Zekasıyla oynayan, futbolu çok iyi bilen ve yıldız mertebesinde algılanan Portekizli buna rağmen bitmek tükenmek bilmeyen bir enerjiyle takımı için elinden geleni yaptı. Çok farklı bir takımda, yeni arkadaşlarıyla siftah yapıyor olmasına rağmen, hiç sırıtmadı ve gelecek için olumlu sinyaller verdi.
 
Aranan kan Meireles
Daha önce ilk kez 2004 yılında, Porto forması giyerken kendi ağlarını sarsan Meireles’in dolaylı olarak yeni bir transfer yaptığını söylemek mümkün. Zira Mehmet Topal Fenerbahçe’de ilk kez bu kadar etkili bir futbol sergiledi. Premier Lig’in tozunu yutmuş bu ‘yıldız’la Topal’ın kendini bulduğunu ve verilen görevi ziyadesiyle “hal’lettiğini” gördü futbolseverler. Zira Meireles’in ışığı, Topal’ı da aydınlattı.
 
Aykut Kocaman’ın kafasındaki Fenerbahçe, Meireles’le istenen yola girecek gibi… Alex, Kuyt, Mehmet Topuz, Stoch gibi isimler sürekli olarak yer değiştirirken, Mehmet Topal da dikine oynayan Meireles’i arkasında emniyet subabı olarak kalıyor. Takım istediği futbolu sergileyemese de, en azından doğru düşünebiliyor. Tabii ikinci yarıda oyundan düşen sarı-lacivertliler Marsilya ile oynanacak Avrupa Ligi randevusunda düşünmekten fazlasını yapmak zorunda…
Yazarın Tüm Yazıları