Fener 4 çaktı: 4-1

Güncelleme Tarihi:

Fener 4 çaktı: 4-1
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2001 02:00

Sarı lacivertliler, ligin ilk iki haftasına damgasını vuran rakibinin işini ilk yarım saatte bitirdi, üst üste 20. zaferine ulaştı. Ogün, Revivo ve Ümit'in şık golleri, Fener'e hayat verdi. A.Gücü, Kennedy ile ümitlendi. Son sözü Yusuf söyledi.

Bu maç çok konuşulacaktı. Bir tarafta ‘Efsane Fenerbahçe’, diğer tarafta lige fırtına gibi giren ve rakiplerine gol yağdırarak ilk iki hafta sonunda zirveye demir atan Ankaragücü... Glasgow’ude Şükrü Saracoğlu cehenneminden eli boş gönderip, 5 yıllık Şampiyonlar Ligi özlemine son veren F.Bahçe, kendi sahasındaki galibiyet serisine bir yenisini eklemek istiyordu.

İşte böyle bir atmosferde başlayan maça Fenerbahçe yıldırım gibi girdi. 1. dakikada Ogün'ün ayağından gelen gol Ankaragücü'nü şaşkına çevirdi. Dakikalar 10'u gösterdiğinde Revivo sahneye çıkıyor ve durumu 2-0 yapıyordu. Sarı lacivertliler ilk iki haftanın gol rekortmeni Ankaragücü karşısında Ümit Özat ile bir gol daha bularak farkı üçe çıkardı. Ankaragücü bu skora rağmen oyunu çirkinleştirmeden açık futbolunu sürdürdü. Kennedy ile bir gol bulan Başkent temsilcisi haftanın maçına yeniden heyecan getirdi.

İkinci yarıda F.Bbahçe'nin skoru koruma çabası, A.Gücü'nün gol bulma girişimleri vardı. Ancak, sarı lacivertliler Kadıköy klasiğini bir kez daha gözler önüne serdi ve Yusuf'un son dakikalarda attığı şık golle skoru 4-1'e taşıyıp, güçlü rakibini zirveden inidip Başkent'e eli boş gönderirken, sahasındaki 20. lig maçını da 3 puanla kapadı.

DAKİKA 1 (GOL): Revivo'nun soldan korner atışında defansın uzaklaştırdığı topu önünde bulan Ogün, yaklaşık 30 metreden sert vurdu, defansa çarpan top kaleci Da Silva'yı yanıltarak filelere gitti: 1-0

DAKİKA 2: Ümit Özat'ın kısa düşen pasında Agustine topu kapıp, Hakan Keleş'e çıkardı. Bu oyuncu soldan ceza alanına girip çaprazdan vurdu, ancak Ümit Özat kendi hatasını affettirerek topu son anda kornere attı.

DAKİKA 10: Revivo ceza alanına sokulurken düşürüldü. İsrailli yıldız, alıştığımız frikiklerine bir yenisini daha ekleyerek kaleci Da Silva'yı avladı.

Rogerio'nun yaklaşık 35 metreden sert şutunda kaleci Rüştü uçarak köşeden topa sahip oldu. Rüştü bu pozisyonda kısa bir süre sakatlık geçirdi.

DAKİKA 32 : Revivo'nun düşürülmesiyle kazanılan çift vuruşta, Kaptan Ogün dokunda, Ümit harika bir vuruş yaptı ve durumu 3-0 yapan golü attı.

DAKİKA 36 : Ankaragüçülü Yılmaz'ın sağdan kullandığı serbest atışta Kennedy'nin kafa vuruşu çizgide defans tarafından uzaklaştırıldı ancak yan hakemin uyarısıyla Serdar Tatlı gol kararı verdi.

Kennedy sağdan ceza alanına girip, sağ çaprazdan sert vurdu. Rüştü çeldi, Johnson uzaklaştırdı.

Kennedy, Ümit'ten sıyrıldı. Geriye çıkardığı topa Augustine boş pozisyonda vuramadı.

DAKİKA 86 : Yusuf, Ogün'le verkaça girip, ceza alanına sokuldu. Önüne gelen savunma oyuncusundan şık bir çalımla sıyrıldı. Plase bir vuruşla maçın sonucunu belirledi: 4-1.

Revivo’dan tarihi gol

Haim Revivo, 10. dakikada attığı muhteşem frikik golüyle F.Bahçe'yi rahatlatırken sarı lacivertli takımda önemli bir başarıya imza attı. 36. lig maçında 18. golüne imza atan İsrailli yıldız, Fener'de şu an faal olarak forma giyen oyuncular arasında öne fırladı. Sarı lacivertlilerde 9. sezonunu yaşayan Uche'nin bugüne kadar 181 lig maçında 18 golü bulunuyor.

Fenerbahçe Yönetimi, bu akşam G.Saray Kulübü'ne iadei ziyaretini bugün gerçekleştiriyor. Sarı lacivertli takımın Almanya kampı sırasında Fenerbahçe Kulübü'nü ziyaret eden G.Saray Yönetimi, bu akşam Kuruçeşme Adası'nda F.Bahçe'yi ağırlayacak.

STAT: ŞÜKRÜ SARACOĞLU

F.BAHÇE

1 Rüştü (****)

4 Mustafa (***)

16 Ümit (***)

6 Z.Mirkoviç (**)

17 Lazetiç (**)

28 Johnson (****)

3 Ogün (***)

18 Abdullah (***)

10 Revivo (**)

19 (Dk.77 Andersson **)

9 Serhat (**)

2 (Dk.88 M.Mirkoviç)

8 Rapaiç (*)

20 (Dk.31 Yusuf **)

A.GÜCÜ

1 Da Silva (**)

2 Adem (**)

76 İsmet (**)

3 Burak (*)

4 (Dk.46 H.Kutlu **)

5 Yılmaz (**)

39 Faruk (*)

19 (Dk.71 Cafer *)

12 Niyazi (**)

15 Augustine (*)

7 Rogerio (**)

18 Kennedy (**)

10 H.Keleş (*)

6 (Dk.61 Pachola **)

GOL

DK 1:Ogün

DK 10: Revivo

DK 32: Ümit

DK 36: Kennedy

DK 86: Yusuf

SARI KARTLAR:

DK 16: Adem

DK 51: Revivo

DK 51: Serhat

DK 54: Yusuf


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!