Fener 1 yıl kupada yok

Güncelleme Tarihi:

Fener 1 yıl kupada yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Futbol Federasyonu, Trabzon'da sahadan çekilen F.Bahçe'yi 3-0 hükmen yenik sayıp, bir yıl da kupalardan men cezası verdi. Trabzonspor Kulübü ve Serkan Acar da Disiplin Kurulu'na sevkedildi.

Futbol Federasyonu, olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe kupa maçıyla ilgili kararını dün verdi. Federasyonun Levent'teki merkez binasında yaklaşık 9 saat süren bir toplantı yapan Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, sahadan çekilen F.Bahçe'yi 3-0 hükmen yenik sayıp, 1 yıl da kupalardan men cezası verirken, Trabzonspor'un da Profesyonel Disiplin Kurulu'na sevkine karar verdi.

Asbaşkan Hadi Türkmen yaptığı açıklamada, ‘‘3813 sayılı kanunla ilgili madde gereğince F.Bahçe'nin 3-0 hükmen mağlup ve 1 yıl kupalardan men edilmesine, F.Bahçeli idareci Serkan Acar, takımı sahadan çektiği için ve Trabzonspor Kulübü de sahaya atılan taşlar nedeniyle disiplin kuruluna sevk edilmesine karar verilmiştir’’ dedi.

Cezaya büyük tepki

Fenerbahçe Başkan Vekili Vefa Küçük, Federasyon'un verdiği cezanın yanlı ve taraflı olduğunu ileri sürerek, ‘‘Sanık sandalyesinde oturanlara ceza vermediler. Merak ediyorum Trabzon'a nasıl ceza verilecek? Önce Tahkim Kurulu'na, sonra UEFA'ya gideceğiz. Davamızın takipçisi olacağız. Fenerbahçe'nin hakkını kimseye yedirmeyeceğiz’’ dedi.

Vefa Küçük, önümüzdeki yıl Türkiye Kupası'na katılmamalarının önemli olmadığına değinerek, ‘‘Zaten Şampiyonlar Ligi'ne katılacağız. Önümüzdeki yıl da şampiyon olacağız. Bizim başarımızı kimse engelleyemeyecek’’ diye konuştu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!