Fena harcandım

Güncelleme Tarihi:

Fena harcandım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

Müthiş koleksiyon

Dile kolay tam 12 yıl. Beşiktaş'a 21 yaşında gelen sembol futbolcu kaptan Recep Çetin siyah beyazlı formanın yanısıra tam 64 kez ay yıldızlı milli takım formasını sırtına geçirdi. 5 lig şampiyonluğu, 5 Türkiye Kupası 5 TSYD Kupası kazanılmasında büyük rol oynadı.

Bana tavır aldı

Geçen sezon Teknik Direktör Toshack'ın işbaşı yapar yapmaz kendisine tavır almasını gururuna yediremeyip yönetimden ayrılmak istediğini söyledi. Ama yönetim sabretmesini istedi. Bu sezon ise yedek kulübesinin gediklisi oyuncusu olmaktan sıkılan Recep gerçekleri sadece Hürriyet'e konuştu:

Gideyim dedim

Benim Beşiktaş'ta kadro dışı kalmam, Toshack'tan kaynaklanan bir olay değildir. Sezon başında yönetime ‘‘Beşiktaş'a zarar vereceksem bırakın gideyim’’ dedim. Ama dinlemediler. Beni harcamak için hertürlü oyun sergilendi.

100 Mark prim

Alman Teknik Direktör Daum beni çok seviyordu. Kart görmediğim maçlarda bana 100 mark özel prim veriyordu. Benim hakkımda kesinlikle olumsuz rapor yazmadı. Yönetim senaryo yazıyor. Metin, Ali, Feyyaz ve Rıza'dan sonra beni de eritme politikasının içine aldılar.

Çorba olayı

Toshack'ın ilk geldiği hafta Almanya'da kampta çorba olayı bahane edildi. Kampta hazırlık maçından sonra 6 saat yol yorgunluğunun üstüne futbolcu arkadaşlarım çorba istediler. Ben de kaptan olarak isteğimizi ilettim. Toshack isyan etti. Sonra da beni suçladı. Futbolcu kampa gidiyor karnı doyurulmuyor.

Kendimi hazırladım

Kaptan Rıza gittikten sonra ben de kendimi hazırladım. Çünkü onların başına gelenleri çok yakından gördüm ve yaşadım. Ve beklediğim başıma geldi. Ben yine Beşiktaşlı Recep'im. Gemiyi en son kaptan terkeder. Terkettirilene kadar Beşiktaşlıyım.

Beşiktaş'ın tecrübeli futbolcusu Recep, yönetimden haber beklediğini söyledi. Siyah beyazlı takımdan kendi isteğiyle ayrılmayacağını, ancak gönderilirse gideceğini belirten Recep, ‘‘Beni harcadılar’’ dedi.

Yarın Mehmet

Yönetim benimle diyaloğunu bozmasaydı ve bana tavır almasaydı siyah beyazlı takımda ne kadar oyuncu varsa hepsine boş sözleşmeye imza attırırdım. Benim başıma gelenler yarın göreceksiniz Mehmet'in başına gelecek.

Aksi olsaydı

Etrafı kırıp dökerseniz yarın sahada oynatacak futbolcu bulamazsınız. Göteborg maçını kaybettik, Toshack, Ertuğrul'a ‘‘Maçı sattın’’ dedi ve 1 milyar lira para cezası verdi. Bu kızdığı futbolcular Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası kazandı. Aksi olsaydı bugün Galli de takımın başında olmazdı.

Yazık ettiler

Rasim Kara başarısız mıydı. Onun zamanında derby kaybetmedik. Şampiyonluğu kılpayı kaçırdık. Ben Gordon Milne döneminde bile böyle bir olay yaşamadım. 12 mağlubiyet Beşiktaş için büyük yaradır. Kara'nın tek şanssızlığı tecrübesiz oluşuydu. Kara'ya yazık ettiler.

Kovulan kovulana

Toshack her antrenmanda bir futbolcuyu kovuyordu. Devre arasında isim vererek yabancı futbolcuları göndereceğini açıkladı. Jurcic'i getirerek takımın motivasyonunu bozdu. Kimse bir laf etmedi. Takımda birlik ve beraberliği sağlamak lazım.

İki yüzlü değilim

Ben hiç bir zaman ikiyüzlü olmadım. Riyakarlıktan hoşlanmam. Dürüstüm. Gider doğru bildiğimi konuşurum. Takım içinde bugüne kadar her arkadaşıma yardımcı oldum. Olmaya da devam edeceğim. Çünkü Beşiktaşlıyım. Kulübümün iyliği için hertürlü fedakarlığa katlanırım.

Bekliyorum

Beşiktaş taraftarı büyüktür. Kulüpten kopartılırsam bana tepki göstermezler. Çünkü onlarla her zaman sıcak ilişki içinde oldum. Transfer için yetkilerimi menajer arkadaşıma verdim. Bir çok takım var. Kulübümün tavrını bekliyorum.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!