Federasyonun itirazına ret

Güncelleme Tarihi:

Federasyonun itirazına ret
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2008 15:21

Türkiye Futbol Federasyonu'nun kayyum atanmasına ilişkin itirazı, Bakırköy 2. Sulh Mahkemesi tarafından reddedildi.

Haberin Devamı

FIFA'dan TFF'ye mektup

Bakırköy 2. Sulh Hukuk Mahkemesi, hakkında ihtiyati tedbir kararı alınan TFF'nin, avukatı İsmail Özersin'in bir dilekçeyle yaptığı başvuru üzerine, daha önceden alınan tedbir mahiyetindeki, genel kurulun toplantıya çağrılması konusundaki görevlendirme kararının kaldırılmasına ilişkin istemini görüştü. Talebi duruşmalı olarak görüşen mahkeme, bu konudaki itirazı reddeti. 

TFF'nin Hukuk kurulu Başkanvekili avukat İsmail Özersin, tedbir mahiyetindeki, genel kurulun toplantıya çağrılması konusunda verilen görevlendirme kararının kaldırılmasını için mahkemeye bir dilekçe sunmuştu. Özersin'in dilekçesinde, mahkemenin söz konusu olayda yetkisiz olduğu ve karşı tarafın iyi niyet dışı davranışları bulunduğu iddia edilerek, karşı tarafın daha önce aynı konuya ilişkin başka mahkemelere yaptığı başvurunun reddedildiği anlatılmıştı.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ ve Kayserispor Kulübü Başkanı RecepMamur'un vekili olarak mahkemeye gelen Avukat Necdet Durak, çıkışta yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Daha önceden, kanunun yürürlüğe girdikten sonraki süre içerisinde, 30 günlük yine kanun tarafından verilen sürenin dolmasına yakın bir zaman kala, Federasyon tarafından bu ilgili kanunun geçici maddesi gereğince yapılması gereken Genel Kurulun yapılamayacağını düşünerek yapmış olduğumuz müraacat neticesi itibariyle, mahkeme 5719 kanunun amir gereği, Genel Kurul yapılması yönünde 3 kişi görevlendirmiştir. Bu görevlendirmeyle ilgili olarak Federasyon tarafından yapılan itiraz duruşmada incelenmiştir. Bunun neticesinde de görevlendirmenin devam edeceğini, Federasyonun itirazının reddine karar vererek, bu alandaki tedbirin devamına karar vermiştir. 

17 Ocak'ta Genel kurul yapılacaktır ve verilen kararda, duruşma sonunda hakimin ifade ettiği gibi kesin bir karardır. 17 Ocak itibariylede görevlendirilen kişilerin, belirlenen tarihte bu Genel Kurul gerçekleştirilecektir." 

Ozan Mertin'in "Hukuku kullanarak ihtilal yapmaya çalışıyorlar" şeklindeki sözleriyle ilgili olarak Durak, "Hukuku bir ihtilal yapılması tabiki söz konusu değil. Biz sadece 5719 sayılı kanunun uygulanmasını talep ediyoruz. Bizim başka bir talebimiz söz konusu değil. Genel Kurul yapılarak oradaki ilgili hükümlerin yerine getirilmesini talep ettik. 

Haberin Devamı

Avukat Durak, bir basın mensubunun, "Bugün FIFA'nın talimat niteliğinde gelen bir yazısı ve bu yazının mahkemeye etki edip etmeyeceği konusu konuşuluyordu. Size göre bu talimat yazısının daha sonra bir uzantısı olabilir mi?" şeklindeki soruya ise, "Zaten FIFA'nın yazıları ve mektupları tavsiye niteliğinde olan kararlardır. Kanun koyucu muhakkak bu tavsiyeleri dikkate almıştır ve almayada devam edecektir. Ama yine kanun çerçevesinde yapılması gereken neyse o yapılmaya devam edecektir. Yoksa FIFA'nın bu anlamdaki bir talimatı değil zaten.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!