Fazla kilolarından "zumba dansı"yla kurtuluyorlar

Güncelleme Tarihi:

Fazla kilolarından zumba dansıyla kurtuluyorlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2014 09:28

- Odunpazarı Belediyesince açılan bir kursta kadınlar, pek çok dans ve spor hareketini bünyesinde toplayan zumba ile eğlenip zayıflama imkanı buluyor - Belediyenin Spor İşleri Müdürlüğü Dans Koordinatörü İlik: "Burada dolu dolu eğleniyoruz. Ayrıca bu dans, kilo verdiriyor, vücudümuzu güçlendiriyor, bize kondisyon kazandırıyor"

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR (AA) - Odunpazarı Belediyesi tarafından açılan spor kursuna katılan kadınlar, 1990'lı yıllarda Kolombiya'dan yayılan ve kumbiya, hip-hop, samba, salsa, merenge, mambo, aerobik hareketleriyle yapılan "zumba dansı"yla hem eğleniyor hem de zayıflıyor.

Belediyenin Spor İşleri Müdürlüğü Dans Koordinatörü İlker İlik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zumbanın kilo verdirici özelliği bulunduğunu belirterek, bunun dans ve fitness hareketlerinin karışımı olduğunu söyledi.

Zumbanın özellikle kadınlar için kilo verdirme ve kalori yakma anlamında çok yararlı olduğunu dile getiren İlik, şöyle konuştu:

"Derslerimiz güzel bir şekilde devam ediyor. Zumbanın içinde salsa, merenge, samba ve yeri gelince tango, hepsi var. Herhangi bir spora başlamak isteyen öğrencimiz o spora çok kolay adapte olur çünkü hepsinin temel adımları zumba dansıyla öğreniliyor. Burada dolu dolu eğleniyoruz. Ayrıca bu dans, kilo verdiriyor, vücudumuzu güçlendiriyor, bize kondisyon kazandırıyor. Kadınlar burada dans ederek zayıflıyor."

Haberin Devamı

İlik, 1990'lı yıllarda Kolombiya'da ortaya çıkan zumbanın Türkiye'de 6-7 yıldır yaygınlaştığını ifade etti.

Kursa katılan kadınlardan Dilek Çılgın da daha önce spor yaptığını ancak dans etkinliklerine katılmadığını anlatarak, "Hem eğlenmek hem de kilo vermek için bu dansı öğrenmeye karar verdim. Burada bulunmaktan mutluyum" dedi.

Dilek Çıngır ise aktif yaşamı sevdiğinden zumbayı tercih ettiğini belirtti. Bu dansı herkese tavsiye eden Çıngır, "Çok kolay bir dans. Önemli olan ritmi yakalamak. Kendimi zinde hissediyorum ve kilo veriyorum" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!