Faytoncular dert küpü

ATLARINA içecek su bulmakta zorlandıklarını belirten faytoncular, uygun olan bir alanda çeşme, atların barınabilecekleri kapalı bir mekan ve bulundukları yere mazgal yapılmasını istedi.

İzmir’in geleneksel fayton kültürünü yaşatmak istediklerini ancak bunun için desteğe ihtiyaç duyduklarını belirten faytoncular işlerinin hızla zorlaştığını anlattı. İzmir’de yıllardır faytonculuk yapan Nazım Uydur, en büyük sıkıntılarının su sorunu olduğunu belirterek, "Atlarımıza verecek su bulamıyoruz. Özellikle de yazın atlarımız çok zor durumda kalıyor. Belediyeye bu sorunumuzu bildirdik ama çözüm bulunmadı. Faytonların bulunduğu bölgeye çeşme yapılmasını istedik, ama yapmadılar. Çeşme olsa hem atlarımız susuz kalmayacak, bulunduğumuz alan tertemiz olacak, hem de etrafa kötü koku yayılmayacak. Diğer sorunumuz da dam sorunu. Gece olunca faytonlarımızı bahçelik bir yere koyuyoruz. Orası da açık alan olduğu için faytonlara zarar veriyorlar. Zaten günlük 20-25 YTL masrafımız oluyor, ekmek parasını zor çıkarıyoruz, bir de bu sorun oldu mu iyice zor durumda kalıyoruz. Yetkililer bize kapalı bir alan temin etseler çok rahat edeceğiz" şeklinde konuştu.

Mazgal istiyoruz

Lağım sorununa da dikkat çeken Uydur, "Faytonların beklediği yere mazgal konulmasına ihtiyaç var. Atların bulunduğu yeri yıkadığımızda pis sular oraya gitsin ki etraf kötü kokmasın. Turistler faytona çok meraklı. Kemeraltı’na gittiğimizde, turistler alışveriş yaparken bize beklememizi söylüyorlar ancak trafik bizi 10 dakika bile bekletmiyor. Bu konular-da belediyeden destek bekliyoruz" dedi.

Cengizhan Mahallesi otobüsleri çok eski  seferler ise yetersiz

AYSEL Öğütal adlı okuyucumuz, Karşıyaka ve Bostanlı İskelesi ile Cengizhan Mahallesi arasındaki toplu ulaşım sorununa dikkat çekerek, "Sefer sayısı az olduğu için araçlar çok dolu. Ayrıca bu hatta hep eski otobüsler kullanılıyor. Büyükşehir Belediyesi’nden bu iki konuda yardım istiyoruz. Yeni araçlarla yolcu taşınsın, seferler artırılsın" diye konuştu.

Bornova’da da aynı dert

Bornova Atatürk Mahallesi’nde yaşanan ulaşım sorununa dikkat çeken Uğur Tankut adlı okuyucumuz ise "Buradan Gümrük’e gitmek için 65 numaralı otobüsü kullanmamız gerekiyor. Ancak bu aracın sefer sıklığı kışın saatte bir, yazın ise 2 saatte bir. Son derece yetersiz. Sıkıntımızı ESHOT’a iletmemize rağmen sonuç alamadık" dedi.

ŞİKAYET HATTI

Altyapı sorunları artık giderilsin

İZMİR’in Güzelbahçe İlçesi’nde yaşanan ve bir türlü giderilmeyen altyapı sorununa dikkat çeken Dilek Tutam adlı okuyucumuz, "Bir çok yerde yağmur kanalları bulunmuyor. Kışın yoğun yağış olduğu günlerde bu yüzden cadde ve sokaklar suyla doluyor, yürümek imkansız hale geliyor. Bazı yerlerden araçlar bile geçemiyor. Güzelbahçe’nin altyapı sorununun ne zaman giderileceğini merak ediyoruz" diyerek belediyeyi göreve çağırdı.

Ana su borusu sürekli patlıyor

KARŞIYAKA’dan arayan okuyucumuz Murat Öztürk, "Girne Bulvarı 178 numaralı Mert Apartmanı’nın girişinde bulunan ana su borusu sürekli patlıyor. Her defasında Büyükşehir Belediyesi’ne haber veriyoruz. Ancak İZSU soruna çözüm bulmuyor. Bu yüzden hem su kaybı yaşanıyor, hem çevre çamur içinde kalıyor" dedi.

Çöp poşetleri boş arsaya atılıyor

BALÇOVA’dan Selim Dilşeker adlı okuyucumuz, "Ekrem Güler Sokak 96 ve 100 numaralı binalar arasındaki boş arsa, çöplük olarak kullanılıyor. Buradaki konteyner dolduğu zaman poşetler arsaya bırakılıyor. Manzara çok çirkin hale geliyor. Konteynerlerin kapasitesi yükseltilsin, ya da çevre kirliliği engellensin" dedi.
Yazarın Tüm Yazıları