Fatsa’da “Mah-ı Muharrem Şehid-i Kerbela” Konferansı

Güncelleme Tarihi:

Fatsa’da “Mah-ı Muharrem Şehid-i Kerbela” Konferansı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2015 09:52

ORDU'NUN FATSA İLÇESİNDE MAH-I MUHARREM ŞEHİD-İ KERBELA KONULU KONFERANS GERÇEKLEŞTİ..(AHMET ALTAY/ORDU-İHA)

Ordu’nun Fatsa ilçesinde Fatımatü’z Zehra Alevi Bektaşi Derneği tarafından “Mah-ı Muharrem Şehid-i Kerbela” başlıklı konferans düzenlendi.
Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı’nda düzenlenen konferansa Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Erişmiş, Çatalpınar Belediye Başkanı Ahmet Türe, Fatsa İlçe Müftüsü Hüseyin Can, Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cİnoğlu, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Abdullah Uçar ve çok sayıda davetli katıldı.
Konferansın açılışın konuşmasının derneğin genel sekreteri Adem Korkmaz gerçekleştirdi. Korkmaz “Bizler Muharrem’de yaslarımızı, oruçlarımızı tutar Muharrem’in sonunda aşureler kaynatırız. Aşure ayını kökten gelmeyen 12 çeşit gıda maddesini kazanla buluşma halidir. Ama bunlar biraya gelirken hiçbiri birbirinden vazgeçmez. Biraya alaya gelerek kimliklerini kaybetmeden aşure tadını meydana getirirler. Bizler de bizi yapan inanç değerlerimizi kaybetmeden ortak değerlerlerimizde bulaşabiliriz” dedi.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Süleyman Alan dede “Alevisi, Sunisi fark etmez. Ehlibeyt, Resulullah’ı seven, onlara saygı duyan herkes bu ayda bu zamanda yaşanılan Kerbela faciasından dolayı hüzünlü ve dertlilerdir. Maddi ve manevi olarak insanlarımız yaşamaya çalışıyorlar o anki duyguları. Bu ayda bizim ehlibeyti sevebilmemiz için onlara ait bilgimizin, malumatımızın olması gerekir çünkü bilen bildiğini bildiği ölçüde sever" diye konuştu.
Kerbela hadisesine değinen Alan, “Kerbela gibi melun hadise cereyan etmiştir. E hadise 1377 yıl evvel önce yaşanmış bir şey ama o hadiseden bize kalan ehlibeyt sevgisi olmalıdır. Muharrem ayının bize bunu hatırlatması icap eder. Bu yüzden yaklaşan Muharrem ayı münasebetiyle bir araya gelmek, ehlibeyt sevgisini ziyadeleştirecek malumatları beraber birbirimizle paylaşmak güzeldir” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!