Fatma Şahin'den kandil mesajı

Güncelleme Tarihi:

Fatma Şahinden kandil mesajı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2017 16:53

Fatma Şahin'den kandil mesajı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Mevlid Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Şahin, mesajında, bu gecenin Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrif edişinin yıl dönümü olduğunu anımsattı.

Kandilin, peygamberimizin yaşayışı, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsat olduğuna dikkati çeken Şahin, “Binlerce yıllık geçmişe uzanan insanlık tarihi boyunca gelen rehberler, peygamberler silsilesinin sonuncusu, barış dini İslam'ı müjdeleyen sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed olmuştur. O, insanların en hayırlısı idi, herkesin güvendiği Muhammed-ül Emin'di. Allah'ın insanlar arasından seçtiği doğruluk timsaliydi, güzel ahlakıyla, engin hoşgörüsüyle, adaletiyle, merhametiyle, mütevazılığıyla bütün insanlığa kucak açan örnek bir şahsiyetti" dedi.

Peygamber efendimizin topyekûn insanlığın mutluluğunu ve huzurunu hedeflediğini vurgulayan Şahin, “Bizler de onun ümmeti olarak Peygamberimizin bu düşünce ve fiil tarzını düstur edinerek yaşamalıyız. Önceliğimiz insanlığın mutluluğu olmalıdır. Haksızlığa, zalime dur demeyi, direnmeyi, mazlumun yanında durmayı, yetimi korumayı, güçsüzden yana olmayı, akrabaya, komşuya, muhtaca bakmayı, yok etmek yerine yaşatmayı, kin tutmak yerine merhameti, kavga yerine sevmeyi, insanlığın ancak sevginin sonsuz rahmet denizinde hayat bulacağını ondan öğrendik" diye konuştu.

İslam aleminin Mevlid Kandili’ni tebrik eden Şahin, bu anlamlı gecenin birlik, beraberlik getirmesini dileyerek, hayırlara vesile olmasını temenni etti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!