Fatih'siz Zenit 1 puana razı

Güncelleme Tarihi:

Fatihsiz Zenit 1 puana razı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2009 20:14

Rusya Premier Ligi'nin 16. haftasında Saturn'e konuk olan Zenit St. Petersburg, Fatih Tekke'den yoksun çıktığı karşılaşmada 2-2 berabere kalarak kan kaybetmeye devam etti.

Hafta içinde, en etkili gol ayağı Pavel Pogrebnyak'ı Alman devi Stuttgart'a kaptıran Zenit, geriye düştüğü karşılaşmada2-1 öne geçse de üstünlüğünü koruyamadı ve sahadan 2–2 beraberlikle ayrıldı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Sturn henüz karşılaşmanın 15. dakikasında Kirichenko'nun kullandığı penaltı atışı ile öne geçti. Bu dakikadan sonra canlanmaya başlayan Zenit, bu gole karşılık vermekte gecikmedi ve 27. dakikada Kornilenko ile beraberliği sağladı ve karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 eşitlikle tamamlandı.

Maçın ikinci yarısına hızlı başlayan ekip bu sefer Zenit oldu ve 58. dakikada Shirokov bu sefer Petersburg ekibini öne 2-1 öne geçirdi.

Zenit'te 83. dakikada Kuzmichev ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 10 kişi kalan Zenit, artan Saturn baskısına dayanamadı ve 85. dakikada Nakhushev'in golüne engel olamadı.

Zenit bu beraberlik ile puanını 24'e yükseltirken liderle arasındaki puan farkı da 7'ye yükselmiş oldu.

Bu arada Fatih Tekke karşılaşmada 18 kişilik kadroda yer almazken, sahaya ilk 11'de çıkan Galatasaray'ın eski oyuncusu Fernando Meira ise 82. dakikada sarı kart gördü.

HEYECAN DORUKTA

Öte yandan son yılların en çekişmeli sezonun yaşandığı Rusya Premier Ligi'nde ligin üstü ateşten gömleğe döndü.

Temsilcilerimiz Gökdeniz Karadeniz ve Hasan Kabze'nin de formasını giydiği geçen sezonun şampiyonu Rubin Kazan 31 puanla liderliğini korurken en yakın takipçileri Spartak Moskova ve FC. Moskova 30'ar puanla hemen liderin arkasında averajla sıralanıyorlar.

Zico'nun CSKA'sı ve Dinamo Moskova ise 27'şer puan ve averajla tabloda 4. ve 5. sırada yer alıyor. Zenit ise 24 puanla ligde 6. sırada bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!