Fatih Terim: Ay-yıldızdan vazgeçmeyiz

Güncelleme Tarihi:

Fatih Terim: Ay-yıldızdan vazgeçmeyiz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2007 14:55

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Romanya ile çarşamba günü iyi bir hazırlık maçı oynamak istediklerini söyledi.

Fatih Terim, Potal Renaissance Otel'de düzenlediği basın toplantısında, Romanya ile oynanacak hazırlık maçı ve takım hakkında bilgi verdi.

Avrupa Şampiyonası Ön Elemeleri'nde Malta maçı öncesinde, tekrar bir araya gelmek, oyun felsefelerini hatırlamak istediklerini belirten Terim, “Romanya ile oynayacağımız özel maçta bu düşüncede olacağız. Romanya aslında Malta'dan çok daha güçlü bir ekip, ancak ülkelerin takvimlerinin dolu olduğu için böyle bir maç oynamak zorunda kaldık. Malta maçının Romanya maçıyla çok örtüştüğünü sanmıyorum” diye konuştu.

HAMİT'E ÖVGÜLER YAĞDIRDI

Fatih Terim, Hamit Altıntop ile ilgili bir soruya yanıt verirken, futbolcuya övgüler yağdırdı.

Hamit'e, göreve geldikten sonra hemen hemen her maçta görev verdiğini anlatan Terim, “Kendisi çok önemli, değişik yetenekleri olan bir oyuncu. Oynatmadığımız maç olmadı. Güçlü bir avantajı var, istediğimiz zaman defansta ve her yerde oynatabiliyoruz. Hala çok genç, iyi bir profesyonel. Çok beğeniyorum Hamit'i. Devamlılığı var, bu da her şeyden çok önemli. Oynamak için yanıp tutuşan bir oyuncu” diye konuştu.

Hamit'in kardeşi Halil'in de yetenekli bir oyuncu olduğunu kaydeden Terim, “Ama bir türlü sakatlıktan kurtulamıyor. Bu sene inanıyorum ki Kaiserslautern'deki o yükseklik çizgisini inşallah yakalayacaktır” dedi.

Nihat'ın sakatlığının tamamen geçtiğini vurgulayan Terim, bu oyuncunun eskisinden de daha iyi durumda olduğunu söyledi.

GURBETÇİLER İÇİN YENİ BİR HAMLE

Gurbetçi oyuncularla ilgili yakın zamanda yeni bir hamle yapacaklarını dile getiren Fatih Terim, Avrupa, Amerika, Kanada ve Avustralya'da çalışmalar yapacaklarını vurguladı
.
Terim, Almanya'nın çifte pasaport uygulamasını kaldırdığını, bunun da burada yaşayan gurbetçi oyuncuları zor durumda bıraktığını kaydederek, şöyle konuştu:
"Türk oyuncular, Türk Milli Takımı'nda oynamayı tercih ederlerse Almanya'daki tüm haklarından vazgeçmek zorunda kalıyorlar. Onları da biz yetiştiriyoruz, Türkiye'yi seçiyorlar diye böyle bir prosedür koydular. Alman pasaportlarını teslim etmek zorundalar. Bu sıkıntı içinde kalmış çocuklarımız var. Bazı şeylere hak vermek de zorundayız. O zaman ortaya şöyle bir şey çıkabilir; ya A milli takımda oynarım ya da tercih etmem. Biz de pazarlık yapacak bir durumda değiliz."

Statü değişti diye gurbetçi oyunculardan vazgeçmediklerini belirten Terim, “Konumu itibariyle bu seçimi yapmış olan oyunculara kızmıyoruz. Bu bizi yıldıracak, pes ettirecek demek değil. Yeni bir atılım içerisindeyiz. Yeteneklerimizi yine Türk futboluna kazandırmaya devam edeceğiz. Bu konuda art niyetli değiliz. Aman bizde oynasın da haklarını kaybetsin demedik” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

"ÜNLÜ OYUNCULARIN ARTISI OLUR"

Fatih Terim, bu sezon önemli isimlerin Türkiye'ye geldiğini belirterek, "Onların Türkiye'yi seçmesi çok önemli, bu isimler Avrupa'da tanınan isimlerdir. Bunun her zaman artısı olur. Nasıl bizim oyuncularımızın orada oynamasından mutluluk duyuyorsak, buraya gelen ünlü isimler için de mutlu olmalıyız. Bu transferler futbolumuza yüzde yüz renk katacaktır" dedi.

"MİLLİ TAKIM AY-YILDIZDAN VAZGEÇMEZ"

Milli takımın 2008 Avrupa Şampiyonası'nda giyeceği formalar konusunda yapılan spekülasyonlara da açıklık getiren Fatih Terim, milli takımın ay-yıldızdan vazgeçmeyeceğini vurguladı.

Terim, formaların şimdiden belli olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Forma konusunda ay-yıldızdan vazgeçmemiz söz konusu değil. Yakın gelecekte nostalji formamız gelebilir. 2002'de milli takım gri forma giymiştir. Böyle bir karar bize ait değildir, federasyona aittir. Türkiye 2008'de giyeceği formaların dizaynı federasyon başkanı Haluk Ulusoy, ben, Lütfi Arıboğan ve Zeki Çol'un da bulunduğu toplantıda imzalanmıştır.”

"LİGDE MÜCADELE ÜST DÜZEYDE OLACAK"

Fatih Terim, Turkcell Süper Lig'in yavaş yavaş ısındığını dile getirerek, ilk haftaların herkes için tatminkar olmayabileceğini anlattı.

Ligde mücadelenin üst düzeyde olduğunu kaydeden milli takımlar teknik direktörü, “Oyunlar da üst düzeye çıkacak, mücadele de yükselecektir. Sezon başında herkesin her istediği olması mümkün değil, yeni transferler, yeni hocalar var. Tanışma ve tanıma biraz zaman alır. Ama her geçen gün daha iyi olacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Terim, milli takımın bir iskeletinin olduğunu, ancak oyuncu sirkülasyonunun da olmasının gerektiğini vurgulayarak, “Burada Ümit Milli Takım'a büyük görev düşüyor. Yeni isimler olacaktır. Onlar futboluyla mesaj vermeliler. Çekirdek kadromuz var ama bunu her an yetenekli oyuncularla takviye ediyoruz” derken, basın mensuplarının bazı oyuncuların isimlerini söylemesi üzerine, “Oyuncunun mesajı basın yoluyla değil de saha yoluyla gelirse güzel olur. Oyuncuların kendilerini ispat edeceği yer sahadır. Oyuncular sahada başarılı olsunlar, gereken değerlendirmeleri yaparız. Bizim işimiz iyi oynayanları, formda olanları hak edenleri buraya almak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Sakatlıkların geçtiğimiz dönemde kendilerini çok üzdüğünü dile getiren Terim, önümüzdeki maçlarda böyle sakatlıkların yaşanmaması temennisinde bulundu.

"TUNCAY ÇOK MUTLU"

Fatih Terim, İngiltere'de top koşturan Tuncay'ın çok mutlu olduğunu söyledi.

Avrupa'daki futbolcu sayımız az olduğu zaman, herkesin bu oyuncunun gittiği takımın şampiyon olmasını istediğini belirten Terim, “Takım onların takımı ama biz daha çok ilgileniyoruz. Kazanmış, kazanmamış olmaları, onlar için çok önemli değil. Biz herhalde daha çok üzülüyoruz. Tuncay, her maç kazanılacak diye bir akit imzalamadı. Tuncay'ın çok mutlu olduğundan eminim, ayrıca orada seviliyor da” diye konuştu.

Haberin Devamı

Terim, “Fatih Tekke'nin tercihi yanlış mıydı?” şeklindeki bir soruyu da şöyle yanıtladı:

“Her oyuncu Barcelona, Manchester'a gitmez. Bazen fazla tercih de olmayabilir. Fatih de orayı tercih etti. Sakatlıklardan arınmış, kafası berrak olan Fatih'i isteriz. Huzurlu bir Fatih'in yeteneklerini tartışmaya gerek yok. İnşallah kendisi de o noktaya gelecektir.”

Yabancı sayısının 6 artı 1 olması konusundaki bir soruyu da Fatih Terim, “Kriterli olması konusunda milli takıma bir yansıması olmayacağını söylemiştim. Ancak son karar, Futbol Federasyonu'nundur” diyerek yanıtladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!