Fatih Tekke formasına kavuştu

Güncelleme Tarihi:

Fatih Tekke formasına kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2009 00:00

Rusya'nın Zenit takımında forma giyen ve gönderildiği PAF takımdan hafta içinde affedilerek tekrar A takımla antrenmana çıkmasına izin verilen Fatih Tekke, bugün Gökdenizli Rubin Kazan'a karşı yedek soyunduğu karşılaşmanın 76'ncı dakikasında oyuna girerek, yeniden formasına kavuştu.

Karşılaşmaya Gökdeniz Karadeniz, takımı Rubin Kazan'da ilk onbirde başlarken, takım arkadaşı Hasan Kabze ve Zenit'te oynayan diğer temsilcimiz Fatih Tekke yedek soyundular. İlk yarısı golsüz geçilen karşılaşmada Gökdeniz iyi bir oyun sergilerken, Zenit'in oyuna daha hakim olduğu görüldü.

Karşılaşmanın ikinci yarısına her iki takım da temkinli başlasa da sonradan takımların maçı kazanma hırsı oyuna sertlik getirdi ve Rubin arka arkaya kartlar almaya başladı. Karşılaşmanın 48'inci dakikasında Naboa sarı kart görürken, 59'uncu dakikasında ilk sarı kartını alan Krikvelia, üç dakika sonra da ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını sahada on kişi bıraktı.

Bu dakikadan sonra Zenit'in atakları artmaya başladı. Kontrataklarla nadir de olsa Zenit kalesine giden Rubin'in 75'te bulduğu atağı faul ile durduran Fayzulin sarı kart gördü. Bu dakikada temsilcimiz Gökdeniz Karadeniz yerini takım arkadaşı Adamov'a bırakırken, 76'ncı dakikada Fatih Tekke, Huszti'nin yerine oyuna dahil olarak, uzun zamandır hasret kaldığı formasına kavuşmuş oldu.

Tekke'nin uzun bir aradan sonra çıktığı karşılaşmada hareketliliği ve hırsı gözlerden kaçmadı. Rubin kalesine etkili ataklar geliştiren Zenit, beklediği golü bir türlü bulamayınca evinde ağırladığı lider Rubin ile puanları paylaştı.

Rubin 0-0 biten karşılaşmadan sonra puanının 28'e yükselterek liderliğini maç fazlası ile sürdürürken, Zenit puanını 23'e yükselterek 6. sıradaki yerini korudu.

Karşılaşmada Rubin Kazan'da forma giyen diğer temsilcimiz Hasan Kabze ve Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı, Fenerbahçe ve Galatasaray'da forma giyen Tomas ile Galatasary'dan Zenit'te giden Meira forma giymedi.

Bu arada hafta içinde basına yaptığı açıklamada Tekke'yi neden A takıma çağırdığı sorulan teknik direktör Dick Advokat, "Tekke çok iyi bir oyuncu. Takım içinde çok önemli birisi. Kendisi ile geçen cumartesi bir araya geldik ve takımda forvet eksiğimiz olduğunu, kendisine ihtiyacımız olduğunu söyledim. Umarım bu şansını iyi kullanır" açıklamasını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!