Fatih Şenel, Beşiktaş tutkusunu Almanca kitap haline getirdi

Güncelleme Tarihi:

Fatih Şenel, Beşiktaş tutkusunu Almanca kitap haline getirdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2016 09:32

Almanya’da yaşayan gazeteci Fatih Şenel, Beşiktaş tutkusunu kitap haline getirdi. Şenel’in, Almanca yazdığı ‘111 Gründe, Beşiktaş zu lieben-Eine Liebeserklaerung an den grossartigsten Fussballverein der Welt’z (Beşiktaş’ı Sevmenin 111 Nedeni - Dünyanın En Muhteşem Futbol Kulübü’ne İlanı Aşk) adlı kitap, Schwarzkopf & Schwarzkopf Yayınevi tarafından yayımlandı.

Haberin Devamı

FATİH Şenel, 1987 Sinsheim doğumlu. Mühendislik eğitimi alan Şenel, kendi kurduğu online futbol magazin sitesi Ligablatt’ın yayın yönetmenliğini yapıyor. Dokuz yaşında babasıyla birlikte Beşiktaş İnönü Stadı’nda hayatının ilk maçını seyreden Fatih Şenel, o andan itibaren siyah beyazlı takıma tutkuyla bağlanmış. Beşiktaş’ın golüyle bulundukları tribündeki seyircilerin kendisini omuzlarına alarak tezahürat yapmalarını hiç unutamayan yazar Şenel, üniversite döneminden beri takımının pek çok maçını izlemek için İstanbul’a gidip gelmiş. İnönü Stadyumu’nda maç izlemenin her zaman nefes kesici bir atmosferde gerçekleştiğini anlatan Şenel, Beşiktaş seyircisinin dünyada eşi benzeri bulunmayan müthiş bir taraftar kitlesi olduğu düşüncesinde. Kara Kartal’a olan tutkusunu ve aşkını kitaplaştırarak, Alman futbolseverlere de aktarmak isteyen genç yazar, 14 bölümden oluşan çalışmasında Beşiktaş’ı sevmesinin 111 nedenini tek tek anlatıyor.

Haberin Devamı

İSTANBUL’UN SİMGESİ

Kitabın arka kapağındaki tanıtımda, şu cümleler yer alıyor: “Beşiktaş pekçok Türk’ün en sevdiği kulüp ve İstanbul’un sembolü. 1903 yılında kurulan Türkiye’nin ilk spor kulübü olan Beşiktaş, ambleminde Türk bayrağını taşıyan tek futbol kulübü. Beşiktaş’ın en önemli özelliği, takımına yürekten bağlı olan ve her karşılaşmasını müthiş bir tezahüratla destekleyen taraftarları. Beşiktaş, futbolcuları, yöneticileri ve seyircileri için vazgeçilmez geleneksel bir değer özelliğini taşıyor.

RUHUMDA TAŞIYORUM

Fatih Şenel bu kitapta okurlarını, arka plan hikayeleri ve izlenimlerle, 14 kez şampiyon olan 100 yıllık Beşiktaş Kulübü’nün tarihinde bir seyahate çıkarıyor. “Ben Beşiktaş’ı ruhumda taşıyorum” diyen yazar Fatih Şenel, "Beşiktaşlı olmamın en önemli sebebi, babamın da BJK tutkusunun olması. Küçük yaşta Süleyman Seba’yı ve onun konuşmalarını sevdim, dede gibi kabul ettim. Benim için Beşiktaş bir yaşam biçimi ve bir saygı örneği. Kulübümüz dünyanın en güzel yerinde top oynuyor ve dünyanın en güzel renklerine sahip” diyor.

STUTTGART’TATANITACAK

Haberin Devamı

Fatih Şenel, kitabının ilk tanıtımını 26 Kasım Cumartesi günü saat 17.00’de Urbanstrasse 49A, 70182 Stuttgart adresinde yer alan Baden Wüttemberg Beşiktaş Derneği’nde yapacak. Şenel, tanıtıma tüm Beşiktaşlıları davet ettiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!