Fast food’a karşı tencere yemeği

Güncelleme Tarihi:

Fast food’a karşı tencere yemeği
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2016 10:55

Fast food’a karşı tencere yemeği

Haberin Devamı

İZMİR’in yetiştirdiği en iyi aşçılardan birisi olan merhum Adil Müftüoğlu tarafından 1955 yılında kurulan ve şimdilerde üçüncü kuşak temsilcisi Alpay Okyay’ın işletmeciliğini üstlendiği Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası, yemek otoriteleri tarafından 61 yıldır geleneksel Türk mutfağının en iyi adreslerinden birisi olarak gösteriliyor.

Kardeşi Alper Okyay ile birlikte hazırladıkları birbirinden güzel yemeklerle İzmirlilerin damak tadına hitap eden Alpay Okyay, Türkiye’de son yıllarda özellikle gençleri etkileyen fast food yani hızlı yemek kültürüne rağmen tencere yemeğini yaşatmaya devam edeceklerini söyledi.

MESAİ SABAH 5’TE BAŞLIYOR

Türkiye’de yaşanan her türlü zorluğa rağmen Türk mutfağının yaşaması için büyük bir çaba gösterdiklerinin altını çizen Okyay, “Biz de bu bilinçle kalite ve lezzetin adresi olmaya çalışıyoruz. Her sabah mesaimiz 05.00’da başlıyor. Yemeklerimiz 3 - 4 saat kuzine ateşinde yavaş yavaş pişerek lezzetleniyor. Ekibimizde 30 yıllık aşçı ve garsonlarımız bulunuyor. Spesiyallerimiz arasında beğendili kebap, ciğer sarma, kuzu dolma, elbasan tava, enginar ve lor tatlısı bulunuyor. Lezzetseverlere her gün 30’a yakın farklı tat sunuyoruz. Halen lokantamızın 55 yıllık müdavimleri var. Lezzetlerimizi tatmak için dünyanın farklı noktalarından bile geliyorlar" dedi.

FAST-FOOD'A KARŞI TÜRK YEMEKLERİ

Dedesi merhum Adil Müftüoğlu tarafından kurulan işletmelerini dördüncü kuşağa aktarmak istediklerini ve bunun yanında Türk mutfağını da yaşatmayı kendilerine misyon edindiklerini anlatan Okyay, özellikle fast food yemek kültürüyle büyüyen gençlere sağlıklı Türk mutfağının aktarılması gerektiği için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Türk mutfağının son temsilcilerinden biri olduklarını sözlerine ekleyen Okyay, “Türk mutfağının 60 yıllık temsilcisi olarak bundan sonra da en iyi lezzetleri sunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!