Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Fanatik olmayın takımınızı değiştirin

Bir kişiye ya da bir objeye tutkuyla bağlanmak arasında pek fark yok.

Haberin Devamı

İkisi de sizi kolayca yüzüstü bırakabilir. En iyisi siz eşyalardan başlayın; evde yıllardır vazgeçemediğiniz sabit takımları birer birer bozun. Neden mi?

Yaratıcı dekorasyonun ana ilkelerinden biri “tutturmamak”.  Yani ilk göz ağrınız diye o sehpanın salonun başköşesinde durmasında; yatak başlarınıza iki eş komodin yerleştirmekte ya da sofranızı hep aynı temada düzenlemekte ısrarcı olmamak.
Showroom’da beğendiklerinizi alıp aynen eve taşımaya kalkmak yapılacak en acemice hatalardan biri; bu dönem çoktan kapandı. Dekorasyon, artık bir takım oyunu olmak zorunda değil. “Bu masayı alıyorsanız, bu sandalyeleri de almalısınız” diyen satış elemanından koşarak uzaklaşın. Çünkü bu işin 21. yüzyıldaki anayasasının ilk maddesi, kuralları bozmayı ve takımın dışına çıkmayı öngörüyor. Yemek masanızın sandalyeleri birbirine eş olmak zorunlu değil; tüm duvarları aynı kese kağıdı tonuna boyamak şart değil; çocuğunuzun odasındaki gardırop ile yatağının renginin tutması hiç de gerekli değil. Evde bir bahar yeniliği yapmayı planlıyorsanız, bunun gerçek bir yenilik olması için, öncelikle beyninize yerleşmiş kurallar listesini unutmanız gerekiyor.    
Değişime ve değişik fikirlere açık olmak, hatta bunları şahsen kurgulayabilmek inanın çok eğlenceli; örneğin içinde size ilham verecek yüzlerce fikir bulabileceğiniz dekorasyon dergilerine gömülerek işe başlayabilirsiniz. Daha çok zamana ihtiyacınız olacak evet, ama farklı olmanın en değerli manevra olduğu günümüzde, başka herhangi bir evde rastlanılamayacak bir sonuca ulaşmak için harcayacağınız mesaiye değer.

Neler YAPABİLİRSİNİZ?

Haberin Devamı

Misafirler geleceği zaman, sofranız için açık renk düz bir örtü seçip üzerine her misafir için farklı renkte-desende bir tabak koyabilirsiniz.
Yemek masanızın uzun kenarlarından birine sandalye değil, uzun puf ya da bank koyabilirsiniz.
Mümkünse balkon ya da bahçe takımınız olmasın, dış mekan mobilyalarınız olsun. Bunları kendi zevkinize göre gruplayın.
Modern mobilyalarınız varsa, 40’lı ya da 50’li yıllara ait seveceğiniz bir vintage parça seçip aralarına karıştırmak evinize kişilik katacaktır.
Farklı ülkeler arasındaki aşk ve kültür evliliklerinden ilham alarak, farklı meridyen ve paralellerde yaşayan insanların kültürlerini aynı mekanda buluşturabilirsiniz.
Odak noktası yaratmak için bir duvarınızı duvar kağıtlarıyla kaplayabilirsiniz. Yani farklı duvar kağıtlarından küçük parçaları patchwork biçiminde yapıştırtmanız mümkün.

Mini-fikir

Haberin Devamı

Zeminini tik ile kapladığınız balkondaki rattan kanepenizi etnik patchwork örtülerle şenlendirin bu yıl. Rengarenk kilimler, yer minderleri,
fenerler ve yastıklar ise ona eşlik
etsin.

Son internet keşfi

Okul sırasında seslendirdiği şarkı arkadaşları tarafından Youtube’a konulunca, Sefa Topsakal’ın hayatı bir anda değişti. “Doktor” şarkısını okuduğu videonun internette tıklanma rekorları kırmasıyla ünlenen genç kızın hayalleri gerçek oldu. İstanbul’a gelerek bir albüm hazırlayan Sefa, “Doktor” adlı çalışmada Taşkın Sabah, Mustafa Ceceli gibi önemli müzisyenlerle çalıştı.

Eleştirmenler beğendi

Seyfi Teoman’ın ikinci uzun metrajlı filmi “Bizim Büyük Çaresizliğimiz”, 15 Nisan’da vizyona giriyor. 16. Nürnberg Türkiye-Almanya Film Festivali’nde En İyi Film ve Sinema Eleştirmenleri ödüllerini kazanan filmin basın gösterimi önceki gün Maçka G-Mall’da yapıldı. Eleştirmenler filmi beğendiklerini söyledi. Ebru Esen TURGUD

Pilav dağıttılar

Haberin Devamı

İstanbul Pilav’ın Pendik şubesinin açılışında manken kardeşler Aysu ve Günsu Baceoğlu boy gösterdi. Kardeşler, iki saat boyunca yaklaşık bin vatandaşa pilav ve ayran dağıttı. Açılışa Deniz Arcak, Deniz Sarıbaş ve Ebru Kocaağa da katıldı.

Yazarın Tüm Yazıları