Faks başında 8 saat

Güncelleme Tarihi:

Faks başında 8 saat
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2013 01:09

UEFA Disiplin Kurulu’nun alacağı karar dün saat 21.00’e kadar beklendi. Ceza gelirse itiraz etmek, gelmezse durum değerlendirmesi yapmak için tam kadro hazır tutulan iki kulüp personeli bugün de yoğun mesai yapacak.

Haberin Devamı

SPOR kamuoyunun gözü, kulağı dün İsviçre’den gelecek haberdeydi...
Şike soruşturması kapsamında UEFA Disiplin Kurulu’na sevkedilen ve Avrupa Kupaları’ndan men edilmeleri istenen Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın yöneticileri dünü adeta meraklı bir bekleyiş içinde geçirdi... İki kulübün yöneticileri, hafta sonunda İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA Merkezi’ne giderek savunmalarını yapmışlardı...
UEFA Disiplin Kurulu, Beşiktaş yöneticilerine “Pazartesi” Fenerbahçeli yöneticilere de “Salı” günü kararlarını açıklayacaklarını bildirmişti.
Ancak, dün sabah iki kulüple ilgili kararın duyurulacağı haberiyle birlikle başlayan gergin bekleyiş sonuçlanmadı.
Gelin yaşananlara hep birlikte bakalım...

MERAKLI BEKLEYİŞ BİTMEDİ

BEŞİKTAŞ cephesi dün kararla ilgili saat 13.00 gibi bekleyişe başladı. Siyah beyazlı kulübün avukatlarını aradığımızda “Saat 16.30 gibi UEFA Disiplin Kurulu aldığı kararı bize faksla bildirecek” dediler.
Avukatlar, UEFA yetkililerine telefon ettiklerini ve bu yönde bir yanıt aldıklarını söylediler.
Öğle saatlerinde Fenerbahçe’yle ilgili kararın da açıklanacağı konuşulmaya başlandı. Sarı lacivertli cepheden de Beşiktaş’ta olduğu gibi yöneticilerin bekleyiş içinde olduğu haberleri geldi.
Saat 16.30 olduğunda ulaştığımız avukatlar açıklamanın saat 19.30 gibi yapılacağını söylediler.

Haberin Devamı

KULÜPTEN AYRILIP EVE GİTTİLER

BEŞİKTAŞ Başkanı Fikret Orman kulüpteydi. Merak içindeydi. Saatler 17.00’yi gösterdiğinde kulüpten ayrıldı.
Dakikalar geçtikçe merak arttı ama İsviçre’den ses çıkmıyordu.
Son olarak açıklama için “Saat 21.00” dendi. Ama beklenti yine boşa çıktı. Fenerbahçe’de de durum farklı değildi.
Sarı lacivertli yöneticiler İsviçre’den gelecek haberi bekliyordu.
Onlar da saatler 21.00’i gösterdiğinde kulüpten ayrılıp, evlerinin yolunu tuttu.

Talep edilen cezalar neydi?

UEFA Disiplin Müfettişi Miguel Palacios, Fenerbahçe’nin gelecek 2 sezon Avrupa Kupaları’ndan men edilmesini, Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Ali Yıldırım ve Cemil Turan’ın ise hak mahrumiyeti cezası almasını talep etmişti.
Müfettiş Palacios’un raporunda Beşiktaş’ın da 1 yıl Avrupa’dan men edilmesi ayrıca eski yöneticisi Serdal Adalı ve eski teknik direktör Tayfur Havutçu’ya da hak mahrumiyeti cezası verilmesi istenmişti.

Haberin Devamı

Karar yazımı tamamlandı

MERAKLA beklenen açıklamanın yapılmaması çeşitli iddiaları ve spekülasyonları da beraberinde getirdi.
UEFA Disiplin Kurulu dün 24 dosyayı inceledi. Bu yüzden kararın açıklanmasının uzadığı belirtilirken Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın durumlarının hassas olması nedeniyle hataya sebep vermemek için kararla ilgili yazım dün gece geç saatlerde tamamlandı. UEFA’nın aleyhine olası bir durum olmaması için hassas davrandığı, ayrıca UEFA’da dün yapılan kura çekimi nedeniyle de cezalarla ilgili açıklamanın bugüne bırakıldığı öğrenildi.

Ceza gelirse Tahkim’e gidilecek

UEFA’dan gelecek kararı bekleyen Fenerbahçe ve Beşiktaş, ceza almaları halinde konuyu Tahkim Kurulu’na, oradan da sonuç alamazsa CAS’a taşıyacak. UEFA Tahkim Kurulu’nun itirazları inceledikten sonra en geç 15 Temmuz’a kadar bir sonuca varması bekleniyor. İki kulübün Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS’a da başvurma hakkı bulunuyor.

SAAT 21.00

Haberin Devamı

Fenerbahçe, cumartesi günü yaptığı savunmanın ardından UEFA Disiplin Kurulu’nun kendileriyle ilgili alacağı kararın ne olacağını merak içinde bekliyordu. Yöneticiler, kulübü terk ettiğinde saatler 21.00’i gösteriyordu.

SAAT 17.00

Beşiktaş savunmasını UEFA Disiplin Kurulu’na cuma günü vermişti. Dün ise kendileriyle ilgili kararın açıklanmasını bekliyorlardı. Başkan Fikret Orman, kararı ancak saat 17.00’ye kadar kulüpte bekleyebildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!