Fadıloğlu, Yaz Spor Okullarını Ziyaret Etti

Güncelleme Tarihi:

Fadıloğlu, Yaz Spor Okullarını Ziyaret Etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2015 15:00

ŞEHİTKAMİL BELEDİYE BAŞKANI RIDVAN FADILOĞLU, YAZ SPOR OKULLARINDA PRATİK EĞİTİMLERİNİN YANI SIRA TEORİK BİLGİLER ALAN ÖĞRENCİLERİ ZİYARET EDEREK, ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE DERSE KATILDI

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yaz spor okullarında pratik eğitimlerinin yanı sıra teorik bilgiler alan öğrencileri ziyaret ederek, öğrencilerle birlikte derse katıldı. Ayrıca Başkan Fadıloğlu, öğrencilere yaz döneminde katıldıkları yaz spor okullarının önemini anlattı. Hayatta kazanmak için farklı ve hazır olmak gerektiğini söyleyerek, öğrencilere başarılar diledi.
ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ 7 FARKLI BRANŞTA YAZ SPOR KURSLARINI SÜRDÜRÜYOR
Şehitkamil Belediyespor Kulübü Futbol Alt Yapı Takımlarında forma giyen genç kramponlar, yoğun antrenman ve maç temposundan arta kalan zamanlarda farklı konularda teorik eğitimlere katılıyorlar. Şehitkamil Belediyesi Spor Akademisi Futbol Okulunda, sportif anlamda adeta A’dan Z’ye eğitime tabi tutulan yeşil - siyahlı usta ayaklar futbolun olmazsa olmaz konusu oyun kuralları hakkında bilgi tazeliyorlar. Şehitkamil Belediyesi Yaz Spor Okullarında 7 farklı branşta eğitim gören sporcu öğrenciler, branşlara özgü teknik ve taktik bilgileri öğreniyorlar. Yaz spor okulu eğitim müfredatında yer alan teorik dersleri, konularında uzman eğitimcilerden öğreniyorlar. Özelikle sosyal yaşantıları ve kişisel gelişimleri ile ilgili önemli bilgiler ediniyorlar. Badminton, basketbol, futbol, halkoyunları, temel jimnastik, satranç ve yüzme branşlarında büyük bir efor harcayan yaz spor okulu öğrencileri, bir yanda da temel değerler eğitimi, sağlıklı beslenme, genel sporcu beslenmesi, İngilizce, temel dinlenme yöntemleri, uyuşturucu ve madde bağımlılığı, güvenli internet kullanımı, genel görgü ve kültür derslerine katılarak, sosyal hayatlarında uygulayabilecekleri ve faydalanabilecekleri önemli konuları bilgi dağarcıklarına kayıt ediyorlar.
“YAPTIĞINIZ İŞİ KÜÇÜMSEMEYİN AKSİNE DAHA ÇOK ÖNEMSEYİN”
Akademik bilgilerin verildiği Şehitkamil Belediyesi spor merkezini ziyaret eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Ders çalışmanın yanında teknik bilgilerin veriliyor olması da çok önemlidir. Ne kadar enerjiye ihtiyacınız var, nasıl harcamalısınız bilgisine sahip olursanız daha başarılı olursunuz. Bizim amacımız sizlerin akademik çalışmalarının yanı sıra, sportif ve diğer başarılarınızın da ön plana çıkmasını sağlamak. Şehitkamil Belediyesi olarak buna öncelik veriyoruz. Allah’a şükür belediyemiz kurulduğu günden bugüne yaz spor okulları çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor ve devam ettireceğiz. Bu işin hem teknik hem de antrenman boyutuyla sizlere hizmet vermeye devam ediyoruz. Bu şekildeki faaliyetler katılıp, hangi branşta başarılıysanız o branşta kendinizi geliştirmenizi istiyoruz. Hayatta kazanabilmek için faklı ve hazır olmak gerekir. Şu anda sizler bunun hazırlığınızı yapıyorsunuz. O noktaya geldiğinizde de sizler farklılığınızı ortaya koyacaksınız. O farklılık hayatınızda mutlaka sizin işinize yarayacaktır. Yaptığınız işi küçümsemeyin, aksine bunu daha çok önemseyin. Bu benim için çok önemlidir. İnşallah bunun karşılığını zamanı geldiğinde göreceksiniz. Yıl boyu ders çalışıyorsunuz yoğun bir tempoyla koşuşturuyorsunuz. Yazında bu tür faaliyetlerle enerjinizi deşarj ediyorsunuz. Hem de daha farklı düşünme imkanına sahip oluyorsunuz. Yeni dostluklar kazanıyorsunuz. Burada paylaşmayı ve arkadaşlığı öğreniyorsunuz. Emek veren tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum. Hem yaz döneminde hem de akademik yıl içerisinde sizlere başarılar diliyorum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!