‘F tipi’ polis nasıl yetişir

“BEN Polis Meslek Yüksekokulu öğrencisiyim. Güvenli olmadığını düşündüğüm için hangi ildeki olduğunu belirtmeyeceğim.

Şu an okumakta olduğum Polis M.Y.O’da 300’e yakın devremizde yalnızca 5-10 kişi normal hakkıyla kazanıp gelenlerdeniz.
Normal hakkıyla kazanıp gelmek ne demek diyeceksiniz. Şöyle ki, Fethullah Gülen grubunun kendi dershanelerinde PMYO sınavı soruları dağıtılmakta... Liseyi zor bitirmiş, ÖSS’den barajı kılı-kılına geçmiş öğrenciler bu dershanelerde soruları alarak, ezberlemek suretiyle sınava giriyorlar ve doğal olarak kazanıyorlar.
Dediğim gibi 300’e yakın devrede 5-10 kişi ancak normal kazanmakta... İllegal şekilde okula gelen öğrenciler Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi derslerinde çok zorlanıyorlar. Bütünleme sınavlarına kalıyorlar. Hatta pişkince “Çalışsak da yapamıyoruz hocam!” gibisinden ifadeler kullanıyorlar. Neden? Çünkü bilmiyorlar bu dersleri.
Ama polislik sınavını kazanmak için sınavda %50’den fazla sözel soru var ve bu sorular Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi derslerinden oluşuyor. O zaman bu okulu sen nasıl kazandın diye sormazlar mı?
Cevap: Sormazlar. Çünkü okuldaki sıralı amirler, öğretim görevlileri de bu şekilde Fethullah Grubu’nun özenle seçtiği kişiler. (Emniyet’teki teşkilatlarından haberinizin olduğunu düşünüyorum.)
Bizim okulda gazete panosunda Zaman Gazetesi başı çeker ve okula başka gazete sokmak kesinlikle yasaktır. Bizim okuldaki öğrenci gazinosunda televizyonda Kanal 7 ve Samanyolu kanallarından başka bir kanal izlenmez, izlenemez! (İnanmayanlar, bir vesileyle gelsinler, kendi gözleriyle görsünler)
Bizim okulda mescide gitmeyenler dışlanır. Namaz kılmayanlara değişik yöntemlerle psikolojik baskı yapılır.
Bizim okulda hafta sonları üniversitelerden belirlenmiş ‘Fethullahçı abiler’ geziler düzenler. Toplu evlere giderler, sohbetler beyin yıkama merasimleri vs. vs.

TSK DÜŞMANDIR

Bizim okulda Atatürk’ü savunmak yürek ister. Bizim okulda Atatürk ilkelerinden bahsetmek (özellikle laiklik) dışlanmak, yüzünüze bakılmamak gibi sonuçlar doğurabilir.
Bizim okulda, ‘Türk Silahlı Kuvvetleri düşmandır!’(Evet, yanlış duymadınız.)
Lütfen medya olarak daha güçlü, daha sağlam adımlar atmanızı istiyorum.
Benim bu okulda harcanmam an meselesidir. Neden mi? Çünkü onlardan değilim. Çünkü Atatürk ilkelerine bağlıyım. Atatürk ilkelerine bağlı olduğum için benim onların gözünde bir sürüngenden farkım yok.”

GÜNÜN SÖZÜ

“Atatürk’ün koruması yoktu. Atatürk’ün koruması halkıydı.”
(Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe)
Yazarın Tüm Yazıları