F.Bahçe'de panik

Güncelleme Tarihi:

F.Bahçede panik
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 1997 00:00

Haberin Devamı

Büyük umutlarla Romanya'dan transfer edilen Sabin İlie'nin Galatasaray maçında sergilediği silik görüntü büyük tepki aldı.

FUTBOL ÇOK KÖTÜ

TSYD Kupası finalinde Galatasaray karşısındaki 4-2'lik yenilgi Fenerbahçe'de panik yarattı. Ağır yenilginin yanı sıra, oynanan kötü futbol da lig öncesinde sarı lacivertli taraftarları umutsuzluğa sürükledi. Galatasaray karşısında özellikle savunmada yapılan hatalar ise herkesi çileden çıkardı.

YA SABİN İLİE

Fenerbahçe'de eleştirilerin en büyük bölümünü takıma bir türlü uyum sağlayamayan Sabin İlie aldı. Rumen futbolcunun hemen hiç top alamaması, aldığı topları olumsuz kullanması ve girdiği ikili mücadelelerde yerden kalkamaması büyük tepkiye neden oldu ve ‘‘Bu mu kurtarıcımız?'' sorusu gündeme geldi.

HAYAL KIRIKLIĞI

Bariç'in oturtmaya çalıştığı 3-5-2 düzenine Fenerbahçe takımının ayak uyduramaması bir başka eleştiri konusu olurken, golcülerin orta alandan yeterli desteği alamadıkları için hücumda yalnızları oynaması taraftardaki hayal kırıklığının bir başka yönüydü. Boliç'in etkisiz, B.Saffet'in de silik kalması Fenerbahçe'nin gol gücünün azalmasına yol açtı.

PENALTI KAVGASI

Boliç ile B.Saffet'in penaltıyı atmak için saha ortasında birbirleriyle tartışmaları takım içi dayanışmanın azalmasına bir örnek olurken, Uche'siz savunmanın sürekli gedik vermesi de bir başka endişe konusuydu. Kamp döneminin en iyileri olarak nitelenen Tarık ile H.İbrahim'in ilk 11'de oynatılmamaları da tepki çekti.

DİĞER ZAAFLAR

Orta alanda mücadele eksikliği, Okocha'nın yardım gelmediği için topla fazla oynama isteği Fenerbahçe'nin diğer zaaflarıydı. Kemalettin'in eski fizik gücünden uzak görünmesi, İlker'in, Osman'ın peşinde yorulması, Erol ve K.Saffet'in savunmada sürekli kademe hataları yapması Högh'ün de etkisini kaybetmesine yol açtı. Tüm bu hatalar Fenerbahçe taraftarını çileden çıkardı.

Aygün idmanda

F.BAHÇE Teknik Direktörü Otto Bariç'in isteği üzerine asker olan Aygün bugün takımla birlikte idmana çıkıyor. Gaziantep'te vatani görevini sürdüren Aygün 15 gün süreyle denenecek ve Bariç beğenirse kadroya dahil edilecek.

Bariç'ten söz

G.Saray karşısında alınan 4-2'lik yenilgi Fenerbahçe'de şok etkisi yarattı. Başkan Ali Şen, dün evine çağırdığı Bariç ve futbolculardan G.Saray yenilgisinin hesabını sorarak, bir an önce toparlanmalarını istedi. Bariç, Başkana rapor vererek, zaman istedi ve takımın lige kadar hazır olacağını söyledi.

Hatalar var

Şen'in ‘‘Nedir bu takımın hali'' sorusunu cevaplayan Bariç, bazı futbolcuların ileri gidip, geri dönemediğini belirterek, ‘‘Özellikle Tarık ile Halil İbrahim verilen görevi iyi yapamadı. Hataları en kısa zamanda gidereceğiz. Çok iyi taktik uygulayacağım'' dedi.

Zaman istedi

Bazı fhazır olmadığını ifade eden Bariç, ‘‘Daha önce de söylemiştim. Takımın tam olarak hazır olması için 2 aylık süreye ihtiyacım var. Bir ayı bitirdik, bir ay sonra zirveye çıkacağız. Taktiksel çalışmaları hızlandıracağım'' diye konuştu.

Şen uyardı

Futbolcularla telefon görüşmesi yapan Şen, tek tek sorguya çekerek, ‘‘Sahada varlığınızla yokluğunuz belli olmuyor. Hiç bir sıkıntınız yok. Toparlanın ve lige fırtına gibi girin'' diye uyardı.

Terim'e tebrik

Ali Şen, Fatih Terim'in çok iyi bir takım yarattığını belirterek, Galatasaray'ı galibiyetinden dolayı kutladı ve hakemlere yüklendi. İlk kez bir maçı erken terkettiğini ifade eden Şen, ‘‘Etkili bölgelerde hakettiğimiz düdükler yok, etkisiz bölgelerde dengeyi sağlıyor'' diye konuştu.

Yine tiyatro

F.Bahçe'nin penaltısının verilmediğini savunan Şen şöyle konuştu: ‘‘Yardımcı hakem efendi futbolcu Högh'e dümdüz küfür etti. Yetmedi aynı yardımcı hakem spor bakanının ve hepimizin gözü önünde teknik heyetimize dümdüz küfürler etti. .''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!