F.Bahçe ve Beşiktaş BİMAŞ'ta

Güncelleme Tarihi:

F.Bahçe ve Beşiktaş BİMAŞta
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 1997 00:00

Haberin Devamı

F.Bahçe ve Beşiktaş, özel, resmi ve kupa, tüm maçlarıyla 2000 yılına kadar sadece BİMAŞ kanalları Kanal D ve ATV'de.

Show TV'ye adaletin tokatı

Bu gerçeği bildiği halde decoder satışlarındaki düşüşü önlemek için yalan, yanlış yayınlarla halkı kandırmaya çalışan Cine 5'in tetikçisi Show TV televizyonunda bas bas bağırdı, iftiralara başvurdu ama adaletin pençesinden kurtulamadı.

Belge 1

Ankara 2.Sulh Ceza Mahkemesi

Kanal D 18 davayı da kazandı. Kanal D Ankara 2.Sulh Ceza Mahkemesi'nde açtığı tam 18 davayı da kazanarak, Show TV'nin eleştiri sınırlarını aşan yayın yaptığı konusunda karar aldırdı.

Belge 2

Ankara 14.Sulh Ceza Mahkemesi

Kanal D 14 davayı da kazandı. Kanal D, Ankara 14. Sulh Ceza Mahkemesi'nde açtığı tam 14 davayı da aynı şekilde kazandı.

Show TV tam 32 davada suçlu bulundu. Yani toplam 32 davada Show TV'nin halkı kandırmaya çalıştığı Türk adaleti tarafından karar altına alındı. Show TV'nin bu karara karşı yetkili mahkemelerde yaptığı itirazlar da reddedilerek, yalan ve iftiraya dayalı bu yayınların tekzip edilme kararı kesinleşti.

Hak hukuk diyenler, adaleti çiğniyor

Sonra ne oldu? Decoder satışlarının düşüşünü önlemek için her yolu doğru sayan, sağa sola çamur atmayı kendisine vazife edinen Show TV tam 32 tekzibi yayınlamakla yükümlü kılındı. Ancak her fırsatta hak, hukuk kelimelerini ağzına sakız yapan Show TV, kesinleşmiş mahkeme kararları bulunmasına karşın, tekzipleri şu ana kadar yayınlamadı.

32 mahkeme kararı neden uygulanmıyor?

‘‘Çamur at, izi kalsın'' düşüncesiyle yayın yapan, adaletin kararlarını bile uygulamayan Show TV'nin uyarılması için şimdi RTÜK devrede.

RTÜK göreve

Decoder ve şifreyi, hakkın ve hukukun bile üstünde tutan Show TV'nin tekzipler konusunda bir an önce RTÜK tarafından uyarılması yayıncılık ahlakının geleceği açısından büyük önem taşıdığı bir gerçektir. RTÜK'ün de bu konuda sağduyulu ve hızlı bir karar alacağına inanıyoruz.

F.Bahçe ve Beşiktaş Kanal D ve ATV'de

Ayrıca, Türk halkını kandırmaya yönelik tüm yayınlara karşın gerçeği bir kez daha vurgulamayı futbolseverlere karşı bir görev kabul ediyoruz. Evet, birileri bağırsa da, çağırsa da F.Bahçe ve Beşiktaş'ın tüm maçları BİMAŞ kanalları Kanal D ve ATV'de.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!