F.bahçe’nin çöküşü..

Perşembe gecesi Ülker Arena’daydım..

Haberin Devamı

Bir dünya devi, Avrupa basketbolunun en önemli takımlarından CSKA Moskova’nın tarihinin en ağır Euroleague yenilgisini alışını izledim.. Binlerce F.Bahçeli ile birlikte.. Ligde lider olan, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı Galatasaray’ı yenerek kazanan Fenerbahçe Ülker’in Barcelona’dan sonra önemli bir Avrupa adımına tanıklık ettim.. ‘Obra Kadabra’nın sahnedeki inanılmaz performansını gördüm..
Kısmetse bu akşam Bursa’da olacağım.. Futbol takımı kaybetse bile G.Saray karşısına lider çıkmayı garantilemiş durumda.. Son iki sezonu lig ikincisi olarak kapattı.. Türkiye Kupası’nı iki yıl üst üste kazandı.. Avrupa’ya gitmesine izin verilen tek yıl UEFA Avrupa Ligi’nde yarı final oynadı.. 64 resmi maçla G.Saray’dan 17 fazla karşılaşmaya çıktı..
Başta Volkan, Gökhan, Mehmet Topal, Emre, Bekir, Caner, Egemen, Alper olmak üzere Milli Takımlar’a çok sayıda oyuncu gönderdi.. Meireles, Alves, Kuyt, Sow gibi çok önemli isimleri kadrosuna kattı..
En çok taraftarı olan, Üç Büyükler arasında en az borcu olan kulüp.. Borsadaki adımları en sağlam atan kulüp.. Kendi sporcularına düzenli ödeme yapma konusunda son yıllarda en istikrarlı kulüp.. Son 10 yılda hiçbir teknik direktörünün görevine sezon ortasında son vermeyen tek kulüp..
Kombine satışları yaşadığı tüm sıkıntılara karşın, Avrupa hakkı elinden alınmasına karşın düşmeyen bir kulüp F.Bahçe.. Basketbolda sattığı kombine ligdeki tüm takımların sattığından daha fazla olan bir kulüp F.Bahçe.. Erkek ve bayan voleybol takımlarına her yıl daha ciddi yatırımlar yapan bir kulüp.. Bayan basketbolda geçen yıl kılpayı kaçırdığı ‘Avrupa şampiyonluğu’nu hedefine koymuş bir kulüp..

Haberin Devamı

ÖNEMLİ OLAN GÜCÜ ARTIRACAK REKABET

Masa tenisinde ülkemizi Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde temsil eden, futbol ve basketbolda tüm yaş gruplarında şampiyonluğa oynayan bir kulüp Fenerbahçe..
Boksta, yüzmede, yelkende, kürekte ülkemizi olimpiyatlarda temsil eden sporcuları yetiştirmek için milyonlar harcayan bir kulüp..
Taraftarına ailece kalabileceği çok lüks bir ortamı, bir doğa harikasını, Topuk Yaylası Tesisleri’ni sunan bir kulüp Fenerbahçe.. Sporcuları için bir aile ortamı yaratmaya çalışan, bir destek zinciri oluşturan bir kulüp Fenerbahçe..
Televizyonun vizyonu, diğer kulüp televizyonlarından çok öne geçmiş bir camia Fenerbahçe.. Radyosu, dergisi, stadı, Fenerium’u, Fenercell’i, 14 yıldır Galatasaray’a yenilmeyişi, 3 Temmuz sürecinde ‘tek yürek’ oluşuyla bir dünya kulübü Fenerbahçe..
Bütün bunlar Aziz Yıldırım’ı bir adım öne geçiriyor seçimde.. Ama Fenerbahçe’yi asıl öne geçiren çok değerli isimlerin, planı, projesi olan, iş dünyasının saygın isimlerinin Fenerbahçe Başkanlığı için aday oluşu.. Demokratik ortamın tam olarak sağlanması.. Adaysız bir seçim, rakipsiz bir yarış olmayacak olması.. Aziz Yıldırım’ın, Mehmet Ali Aydınlar’ın ya da Hulusi Belgü’nün kazanması o kadar önemli değil.. Önemli olan ‘güc’ü arttıracak rekabetin var olması..

Haberin Devamı

KONGRE 3 TEMMUZ HESAPLAŞMASI OLMAMALI

Fenerbahçe benim ölçütlerimde dünyanın en güçlü spor kulübü.. En başarılı spor kulübü olmasının önünde bazı engeller var.. Bunların da olması çok doğal.. Çünkü Barcelona, Real Madrid, hatta Olympiakos, Pana, Bayern, PSG 100 metre koşarken Türk kulüpleri 110 engelli koşmak zorundalar.. Bunu yaparken rakiplerinden daha hızlı, daha güçlü, daha çabuk olması çok zor.. Devir; rakiplerin devri.. Ama yavaş yavaş sahneye yeni ‘devler’ çıkacak.. Bunlardan ilki de Fenerbahçe olacak..
Ve 3 Temmuz.. Fenerbahçe’nin çöküşü.. Çok önemli oyuncularının gidişi.. Avrupa hakkının elinden alınması.. Avrupa gelirlerinin durdurulması, hatta rakiplere verilmesi.. Borsadaki büyük düşüşler..
Kongre, 3 Temmuz hesaplaşması olmayacak.. Olmamalı.. Bu takım bu ülkeyi yöneten ismin kalbindeki takım.. Bu takım; Ali Koç’un yüreğindeki ışık.. Bu takım; Şişli’deki Yorgo Efendi’nin, Kadıköy’de İshak Usta’nın, Kayseri’deki Hakkı Bey’in, Mersin’deki Orhan’ın, Samsun’daki Süleyman’ın, karşı komşum Enis Amca’nın Şırnak’taki asker Mehmet’in takımı..
Bu takım; 90 yaşındaki Halit Deringör’ün, ‘Yaşayan en büyük Fenerbahçeli’ Can Bartu’nun, Mustafa Kemal aşığı Can Dündar’ın, Uğur Dündar’ın, Ertuğrul Özkök’ün, İbrahim Kutluay’ın takımı.. Bu takım; her sabah ezan okuyan onbinlerce müezzinin, imam hatiplinin takımı.. Bu takım; basının en alt seviyelerinde çalışan, asgari ücretin birkaç lira fazlasını alan, yıllardır bu kulübün peşinden koşan emekçi muhabirlerin takımı.. Bu takım; Türkiye’deki onlarca kulübün yöneticiliği yapan kişilerin yüreğindeki gizli sevgi.. Bu takım; renklerin çok ötesinde, duyguların ortak noktasında, sessizliğin başladığı, gülümsenin arttığı bir dünyanın takımı..
Bu takımın, 3 Temmuz 2011’den sonra ‘çöküşü’nü bekleyenlerin bugünü yaşaması benim için çok önemliydi.. Fenerbahçe’nin çöküşü buysa, ayağa kalkışını, yükselişini ve zirvede oluşunu hayal edin.. Fenerbahçeliyseniz hayal gücünüzü zorlayın.. Değilseniz, korkmayın.. Sadece saygı duyun..

Yazarın Tüm Yazıları