Eyyübiye Belediyesi Denetimlerini Sıklaştırdı

Güncelleme Tarihi:

Eyyübiye Belediyesi Denetimlerini Sıklaştırdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2015 15:46

eyyübiye denetim

Eyyübiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı 1’nci, 2nci ve 3’üncü Bölge Zabıta Merkezi Amirlikleri, İlçe sınırları içerisinde bulunan yaklaşık 125 fırını denetime tabi tuttu.
Eyyübiye Belediyesi Zabıta Müdürlüklerine bağlı ekipler ilçe genelinde faaliyet gösteren fırınlara yönelik denetim başlattı. Zabıta Müdürlüğüne bağlı 1’nci, 2’nci ve 3 ’ncü bölge Zabıta Merkezi Amirlikleri 125 fırına yönelik denetim yaptı. 3 gün boyunca devam eden denetimlerde 49 iş yerine eksikliklerin tamamlanması için süre verildi. Verilen süre içerisinde eksiklerini tamamlamayan iş yerine cezai müeyyide uygulanacak. Yine denetimler kapsamında 8 fırın işletmesine kanserojen madde yayan renkli gazete ile satış yaptığından dolayı cezai müeyyide uygulanırken, 5 fırın işletmesine de bacasının eski ve is yaymasından dolayı düzeltilmesi için 10 gün süre verildi.
Yapılan denetimlerle ilgili açıklama yapan Eyyübiye Belediyesi Zabıta Müdürü Halit Ataş, insan sağlığını korumanın en önemli hedefleri olduğunu söyledi. Eyyübiye Belediyesi Zabıta Müdürü M.Halit Ataş yapılan denetimler sonrasında şunları belirtti:
‘’Yaz sezonun başlaması, havaların aşırı derecede sıcak olması nedeniyle ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın balkon ev damlarında uyurken en çok is kurumdan şikayet ettiği, ilçe halkımızın daha temiz bir ortamda ve daha hijyenik şartlar altında gıda maddelerini tüketmek amacıyla müdürlüğümüze bağlı bölge zabıta amirliklerimizde görev yapan personellerimizle 3 günlük bir denetim planı uyguladık, yapılan denetimler sonucunda 49 adet fırın işletmecisine eksikliklerinden dolayı denetim formu verilerek eksikliklerini gidermeleri için süre tanındık, 8 adet fırın işletmecisine kanserojen madde yayan renkli gazete ile satış yaptığından dolayı ceza-i işlem uygunmuş olup, 5 adet fırın bacasının filtre ve bacasının eski olduğundan dolayı is kurum yaydığı gerekçesi ile yeni sulu baca sistemlerini yenilenmesi amacıyla 10 günlük süre verildi. Denetimlerimiz kapsamında vatandaşlarımızdan gelen şikayetleri de göz önü aldık. Zabıta Müdürlüğümüzün amacı insan sağlığına yönelik olumsuzlukları bertaraf etmektir. Bu kapsamda gece gündüz çalışmalarımız devam edecektir."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!