Eyvah top yüzüme geliyor

Güncelleme Tarihi:

Eyvah top yüzüme geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2011 00:00

Korner ve taç atılırken, ya da uzaktan gelen şut neredeyse kafasına çarpacakmış gibi refleksleri devreye soktu ve sağa sola doğru hareketler başladı.

BUGÜN dünyada 3D (3 boyutlu) çekim ve canlı maç yayını yapan, futbol yayın hakkı sahibi kanal ve platform sayısı oldukça az. Lig TV de dünyadaki sayılı yayıncı kuruluştan biri olarak Türk izleyicisine 3D canlı maç yayını keyfini yaşatarak öncü oldu.

Maçın tam ortasındaydık

Dünyadaki ilk 3D canlı maç yayını olan ManU-Chelsea maçından bir sene sonra, TT .Arena’daki G.Saray-F.Bahçe derbisi de 3D ile futbolseverlerin evine ilk kez girdi. Çoğumuzun başına gelmiştir, kaleye doğru müthiş hızlı bir şut atılır, televizyonda maç izlerken gol olacak diye ayağa kalkarız ve sadece bir salise sonra anlarız ki top kaleden çok farklı mesafeden dışarı çıkıyor. Nasıl da yanlış görmüşüz! Aslında yanlışlık yok, çekim yapan kameranın pozisyona olan açısından dolayı topun gittiği açı farklı algılanıyor, bizi yanıltan da bu. 3D çekimin getirdiği teknik farklardan biri de, tüm açıların, dolayısıyla topun gittiği açının da doğru şekilde algılanması. Bu nedenle dün akşam derbiyi 3D seyredenler, maçın tam ortasında futbolcularla beraber heyecana ortak oldu.

Futbolcularla kol kola koştuk!

Digitürk bu yeni uygulamasını ilk kez Kanyon’daki Cinebonus sinemalarında özel davetlilere yaşattı. Maç öncesi Vanna’daki kokteylde özel gözlükleri deneyen futbolseverler, saat 20.30’da F.Bahçe ve G.Saraylı taraftarlar için ayrılan salonlarda ayrı ayrı maçı izlediler. Önce gözlükleri izleyen taraftarlar maçın başlamasıyla adeta maçın içine girdiler. Korner atılırken, ya da uzaktan gelen şut neredeyse kafasına çarpacakmış gibi refleksleri devreye soktu ve sağa sola doğru hareketler başladı. Özellikle yakın çekim pozisyonlarda sanki sahanın tam içinde futbolcularla kol kola koşuyor, kora kor mücadele ediyor seyirci. İlk deneyim adeta mest etti. Maçta bile bu kadar iyi izleyemiyordum diyenler cabası.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!