Eyüp Film Akademisi Başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Eyüp Film Akademisi Başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2015 16:12

Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen Eyüp Film Akademisi projesi, 11 Aralık 2015’te başlıyor.
Eyüp Belediyesi’nin, İstanbul Medya Akademisi işbirliği ve TRT’nin medya sponsorluğunda hazırladığı, 7 ay sürecek olan Eyüp Film Akademisi projesi, 11 Aralık 2015’te başlıyor.
Üniversite öğrencisi ya da üniversite mezunu, sinemayla tanışmak isteyen, Eyüp’ün tarihi ve kültürel dokusunda sinema sektörüne nitelikli eserler bırakmak, akademik ve sanatsal eğitimlerle sinema kültürünü geliştirmek isteyen herkesi Eyüp Film Akademisi’ne katılabiliyor.
Yönetmenlik, film yapım teknikleri, senaryo yazarlığı, film eleştirmenliği, kurgu ve görsel efekt gibi 7 aylık teorik- uygulamalı eğitimlerin sonunda verilecek sertifika ile sinema sanatına nitelikli sinemacılar kazandırmayı hedefleniyor. Son başvuru tarihi 29 Kasım olan Eyüp Film Akademisi ile ilgili olarak 3 - 8 Aralık tarihleri arasında da mülakatlar gerçekleştirilecek.
Eyüp Film Akademisi’ne katılmaya hak kazanan 30 kişi, 9 Aralık 2015 tarihinde internet sitemizden ve sosyal medya adreslerinden duyurulacak. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi 0212 452 66 66’dan alınabiliyor. Eğitimler ise, her Cuma saat 10:00 - 13:00 veya 14:00-17:00 arası İstanbul Medya Akademisi Yenibosna Uygulama Kampüsü ile her Cumartesi ve Pazar 10:00 -15:00 arası Rami Eyüp Film Akademisi’nde gerçekleşecek.
Başvuru şartları ise şöyle; Üniversite öğrencisi ya da üniversite mezunu, sinema sektörüne ilgi ve heyecan duyan, öğrenmeye ve kendini geliştirmeye açık, bilgi ve becerilerini geliştirip, yaratıcılığını harekete geçirmek isteyen, yeni filmler üretme yolunda ben de varım diyen, projenin yürütücüsü tarafından koyulan, katılım şartlarına uyması ( Okumalar, seminerlere katılım, araştırma yapmak vs.) başvuru formundaki “Önyazı” kısmının istenilen şartlarda doldurulması.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!