Eymir’de otel projesine Bakanlık iptali

Güncelleme Tarihi:

Eymir’de otel projesine Bakanlık iptali
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2015 17:46

Eymir Gölü'ne 150 metre uzaklıkta yapılması planlanan 'Diplomatik Otel' projesi iptal edildi.

Haberin Devamı

Ankara Hürriyet, 1 Kasım 2014’te ‘Beton sınıra dayandı’ manşeti ile konuyu gündeme getirmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, Eymir’e otel projesinde ÇED sürecinin sonlandırılmasına karar verdi. Bakanlık kararında, “Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğünün ilgi yazısı uyarınca ve adı geçen projenin Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırları içerisinde yer alması nedeniyle projeye ilişkin ÇED Raporu özel formatı bu aşamada oluşturulamamakta olup projeye ilişkin ÇED süreci sonlandırılmıştır” ifadelerine yer verildi.

‘MÜCADELE DEVAM EDECEK’

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Çevre Sorunları Araştırma Merkezi Başkanı Baran Bozoğlu, Eymir Gölü hakkında verilen kararı 'sevindirici' bulduklarını belirtti. Proje ile ilgili endişelerini sürekli dile getirdiklerini vurgulayan Bozoğlu, “Proje bölgesi ile ilgili birçok şaibe bulunduğunu bölgenin bir üst ölçekli planında ağaçlandırılacak alan olarak görüldüğünü söylemiştik” dedi. ÇED sürecinin bitmesinin 'her şeyin bittiği' anlamına gelmediği kaydeden Bozoğlu şunları söyledi:
“Her şey bitti diye düşünmemek gerekir. Eymir çeperi ağaçlandırılıncaya kadar mücadelemiz devam edecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ankara Valiliği ve tüm belediyeleri Eymir ve Mogan Göllerini korumaya ve çeperlerini ağaçlandırmak için bir an önce çalışma yapmaya davet ediyoruz.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!