Eymir protestosu

Güncelleme Tarihi:

Eymir protestosu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2008 00:00

ODTÜ’lüler, üniversite arazisinin yüzde 40’ını talep eden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i bu kez de Eymir Gölü’nden protesto ettiler.

Eymir’deki protesto gösterisinde ilk sözü alan ODTÜ Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Şahin, Gökçek’in çok önceden beri arazide gözü olduğunu söyledi. Eymir Gölü’nün su konusu açısından önemli olduğunu belirten Şahin, arazideki ormanın da Ankara’nın akciğerleri olduğunu ve ODTÜ tarafından büyük emekle oluşturulduğunu söyledi.

Ardından sözü alan Makine Mühendisleri Odası Başkanı Emin Koramaz ise bilim yuvası ODTÜ’nün daha önce de haksızlıkla, adaletsizlikle mücadele ettiğini söyledi. "Melih Gökçek ODTÜ ile uğraşmasın" diyen Koramaz, Gökçek’in, "ODTÜ’lülerden hak ettiği dersi alacağına inandığını" belirtti.

1963’te Eymir’in çevresinde 2-3 ay ağaç diktiklerini söyleyen eski mezunlardan Sefa Gürman ise "Gökçek’i ciddiye almıyorum" dedi.

Son konuşmacı olan ODTÜ Mezunları Derneği eski başkanlarından Levent Tosun ise sahiplik konusuna değinerek şunları değindi:

"ODTÜ, Eymir benimdir demiyor ki. Burası, Ankaralılar tarafından emanet edilmiş bir alandır. AOÇ ve askeri araziler bile bu kadar güzel korunmadı. Bu emaneti sonuna kadar koruyacağız."

ODTÜ Gökçek’te kıskançlık yaratıyor

Ankaralılar, protestoya slogan ve alkışlarla destek verdi. Eylemde özellikle çocuklarıyla gelen anne babalar dikkat çekti.

Eyleme eşi ve çocuğuyla gelen Nihan Perkgöz, 14 yıldır hayalkırıklığı yaşadığını belirterek şunları söyledi:

"Bu konu ODTÜ’den önce aslında Ankara ile ilgili. 14 yıldır bu yönetimle büyük hayalkırıklığı yaşıyoruz. Şehir gelişmesi gerekirken geriliyor. Ankara’da şu an tek nefes alabileceğimiz yer Eymir Gölü ve burayı da bitirmek istiyor. ODTÜ mensuplarının yeterince tepki göstermediğini düşünüyorum. Belki de Gökçek’i ciddiye almadıklarındandır. Eylül’de dönemin başlamasıyla ODTÜ daha çok hareketlenecek."

ODTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Doktora öğrencisi Mert Ayaroğlu ise şehrin dokusunun tamamen bozulduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:

"14 senedir Ankara’da dokusunu bozmadığı, tahrip etmediği, elimizden almadığı yer kalmadı. Fiziki çevre şuan çok kötü durumda. Tabi bunda ekonomik çıkarlar, rantlar söz konusu. ODTÜ, Gökçek’te kıskançlık yaratıyor. Bilmediği bir şey var ki Ankara’da gücünün yetmeyeceği tek yer ODTÜ’dür. Gökçek tüccar zihniyetlidir; ama Ankara satılacak bir şehir değil."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!