Eymir için yürüdüler

Güncelleme Tarihi:

Eymir için yürüdüler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2015 01:33

Gezginlerin Rotası Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri Mustafa Pehlivanoğlu ve Adil Yerli, Eymir Gölü’ndeki çevre kirliliğine dikkat çekmek için göl çevresinde hiç durmadan 100 kilometre yürüdü.

Haberin Devamı

Eymir Gölü çevresinde 18 saat boyunca yürüyerek bölgedeki çevre kirliliğine dikkat çekmek isteyen Gezginlerin Rotası Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri Mustafa Pehlivanoğlu ve Adil Yerli, 100 kilometre yol katetti. Yürüyüşe antremanlarla hazırlandıklarını belirten Mustafa Pehlivanoğlu, “Kulüp olarak, hafta sonları yakın bölgelerde doğa yürüyüşleri yapan, kimi zamanda Ağrı, Erciyes, Aladağlar, Hasan Dağı gibi zirve tırmanışları yapan, doğaya aşık çok büyük bir ailenin üyeleriyiz. Eymir çevresinde yapılmakta olan imar çalışmalarının ve hızla artan yapılaşmanın getirdiği çevre ve hava kirliliğinin, bölgedeki ekolojik dengeyi olumsuz etkisine dikkat çekmek istedik.

100 KİLOMETRE

Göl çevresinde hiç durmadan 100 kilometre yürüyerek sesimizi duyurmaya çalıştık. Yürüyüşümüze 20.00 sularında başladık. Yaklaşık 18 saat süren yürüyüş için aynı bölgede bir hafta içinde önce 30 km, ardından 60 km’lik iki antrenmanla, 100 km’lik rekora hazırlandık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!