Eymir’de bir bahar

Güneşin yüzünü göstermesi ile başkentliler, Ankara’daki vahaya, Eymir Gölü’ne akın ediyor. Bir bahar günü bu göl, kıyısında iki büyük aşığı ağırladı. Habertürk Gazetesi’nin genç foto muhabiri Arif Akdoğan’ın fotoğrafına yansıyan, bir ömrün sonbaharında hala taptaze bir aşktı. Bülent Ecevit ve Rahşan Ecevit...

Haberin Devamı

Uzun yıllar Başbakanlık kapısında bekledi Arif Akdoğan. En ateşli günlerde yaşanan tarihi protestoları Türkiye, Habertürk Gazetesi’nin bu genç foto muhabirinin objektifinden öğrendi. Yazar kasa atanı da Başbakanlık önünde kendini yakanı da fotoğrafladı. Çektiği bu fotoğraflar Türkiye’de basın fotoğraflarının değerlendirildiği TFMD Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması’nda defalarca ödül aldı. Arif Akdoğan’ın çok hareketli haber fotoğrafları arasında bir kare var ki, aşkın tanımı gibi.

EYMİR GÖLÜ’NDE

Bugünlerde alkol yasağı ile gündeme gelen, Anklara’daki bir vaha ODTÜ Ormanı içerisindeki Eymir Gölü, bir hafta sonu çok iki aşığı ağırladı. Başbakan Bülent Ecevit ve Rahşan Ecevit...
Meslektaşım Habertürk Foto Muhabiri Arif Akdoğan, O günü ve Ecevit ile yaşadıklarını şöyle aktardı:

Haberin Devamı

RAHŞAN HANIM YASAĞI

“Merhum Bülent Ecevit’i başbakanlığı döneminde üç yıl boyunca gündüz gece takip ettim. Her sabah Oran’daki evinden alıp konvoyuyla beraber başbakanlığa gittim. Rahşan Hanım izin vermediği için içemediği sigarasını her sabah makam aracına biner binmez nasıl keyifle yaktığına tanık oldum. Başbakanlık resmi konutunda beklerken hep hayal ederdim, ‘özel bir fotoğraf verse’ diye.

KRİZ YILLARI

Ekonomik krizin ülkeyi vurduğu yıllarda güzergah üzerinde, başbakanın da gördüğü, kapanan onca dükkanı haber yaptım. Başbakanın da gördüğü ülke gerçekleriydi ve zor günlerdi. Yazar kasa eylemi de kendini yakan genç Dadaş’ı da o beklemelerinde çektim. Bir hatfa sonu aniden rahatsızlanan başbakan hastaneye girerken hemen arkasında elimde fotoğraf makinası ile ben de vardım.

ÇOK BEKLEDİM BU KAREYİ

Ama hep çekmek isteğim özel bir fotoğraf vardı. Ecevit çiftinin bazı zamanlar gizlice Eymir gölüne gidip birkaç saat kaldığını biliyordum. Onları Eymir gölünün kenarında çekme hayali hep aklımdaydı. Ama başbakanlık döneminde bir türlü çekemedim, Ecevit çiftini orada. Başbakanlığı ve parti genel başkanlığı bıraktıktan sonra daha sık gitmeye başladı Eymir gölüne...

YILLARCA BEKLEDİĞİ KARE

Ve birgün ben de onunla birlikte bir bahar günü Eymir Gölü’ndeydim. Gölün hemen kenarında fotoğraf çekmeyi istediğimde kırmadılar beni. Zor yürümesine rağmen Bülent Bey, her zaman ki gibi çok kibardı. Oturduğu bahçeden gölün kıyısına kadar eşiyle birlikte yürüdü. Rahşan hanım koluna girdi. O sırada bu aşkı fotoğraflamak için deklanşöre bastım. Dopdolu geçmiş bir ömrün son aylarını gösteren o fotoğraf tarihdeki yerini aldı”

Haberin Devamı

Arif Akdoğan Kimdir?

1975 yılında Ankara’da doğan Arif Akdoğan, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nnda okudu. Üniversitede okurken Hürriyet Gazetesi spor servisinde gazeteciliğe başladı. Yeni Yüzyıl, Alem Dergisi, Star Gazetesi’nde çalıştı. 2009 yılından beri Habertürk Gazetesi’nde foto muhabiri olarak görev yapıyor. Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nde Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Akdoğan, ayrıca Parlemento Muhabirleri Derneği ve Ankara Gazeteciler Cemiyeti üyesi. Arif Akdoğan, evli bir çoçuk babası.

ÖMRÜN SON, AŞKIN İLK BAHARI

Bir bahar günü Eymir Gölü, iki önemli konuğu ağırladı. Eski Başbakan Bülent Ecevit zorlukla yürüyordu. Rahşan hanım koluna girdi. Dopdolu geçmiş bir ömür ve hala ilkbaharında bir aşk, Habertürk foto muhabiri Arif Akdoğan’ın bu karesine yansıdı.

Yazarın Tüm Yazıları