Eylül korkusu

Güncelleme Tarihi:

Eylül korkusu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2007 00:00

Başkent’in en büyük sorunu olan susuzluk tehdidinin en yıkıcı boyutta hissedileceği yerlerin başında okulların geleceğini söyleyen Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, "Ağustos ayında yapılması düşünülen su kesintisi Eylül ayında da devam ederse okullar için felaket olur" dedi.

EĞİTİM-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, Başkent’in en büyük sorunu olan susuzluk tehdidinin yıkıcı boyutta hissedileceği yerlerin başında okulların geleceğini iddia etti. Adıbelli, "Ağustos ayında yapılması düşünülen su kesintisi Eylül ayında da devam ederse okullar için felaket olur" dedi.

Ankara’da Ağustos ayından itibaren gün aşırı su kesintisinin yapılacağının açıklandığını hatırlatan Adıbelli bu sıkıntının Eylül ayında da yaşanması halinde okullarda yıkıcı etki yaratacağını söyledi.

Başkent’teki bir çok okulun su deposunun bulunmadığının altını çizen Adıbelli yaşanabilecek olası sıkıntıları şöyle anlattı:

HASTALIKLAR KAÇINILMAZ OLACAKTIR

"Ağustos’ta yapılacak su kesintilerinin Eylül’de de devam etmesi durumunda okullarda ciddi sıkıntılar yaşanabilir. Maalesef bir çok okulumuzun su deposu yok. Su deposu bulunan okullarımızın depolarının da ne kadar hijyenik şartlar çalıştığı tartışılır. Bugünkü koşullarda okullarımıza bir gün su verilmemesi durumunda bile tifo, hepatit A gibi bulaşıcı hastalıkların yaşanması kaçınılmaz olacaktır."

Tehlike bu kadar açıkken Milli Eğitim Bakanlığı’nın acil önlemler alması gerektiğini söyleyen Adıbelli sözlerine şöyle devam etti:

TEDBİRLER ALINMIYOR

"Su kesintilerinin büyük sorunlar doğurmaması için okullar açılmadan acil olarak tüm okulların su deposu ihtiyacının giderilmesi ve varolan su depolarının hijyenik bakımlarının yapılarak kullanıma hazır hale getirilmesi gerekiyor. Ancak üzülerek görüyoruz ki şu ana kadar gerekli tedbirler alınmıyor. Acil olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın su deposu olmayan okulların ihtiyacını karşılaması, belediyelerin su deposu kurulması için gerekli tesisatı oluşturması ve Sağlık Bakanlığı’nın da okulların su depolarında hijyen denetimlerini yapması gerekmektedir. Eğitim-İş olarak, okulları bekleyen bu büyük tehlikenin önüne geçilmesi için ilgili kurumları gerekli tedbirleri vakit geçirmeden almaya çağırıyoruz."

Su bidonları karaborsada

SEÇİMLERİN
hemen ardından başlaması beklenen kesinti nedeniyle susuz kalmaktan endişelenen vatandaşlar
/images/100/0x0/55eb1896f018fbb8f8aac6a4
evlerine su bidonları ve yedek depolar alarak kesintilere karşı tedbir alma yoluna gidiyor. Ancak plastik ürünler satan esnaf su bidonlarının karaborsaya düştüğünden yakınıyor.

Plastik ürünler satan esnaf Refai Kıyaker, son haftalarda su kesintisinin başlama ihtimali nedeniyle vatandaşların su bidonlarına yönelik taleplerinin de arttığını söyledi. Sabah saatlerinde dört yüz adet bidon getirdiğini ve öğleye kadar hemen hepsinin satıldığını ifade eden Kıyaker, "Vatandaşın susuzluk endişeleri artmış durumda. Sabahtan beri dört yüze yakın su bidonu sattım, geçen sene hiç rağbet görmeyen su bidonlarında bu yıl talebe yetişemiyoruz" dedi.

Son bir haftadır su bidonu bulamadıklarını ve aşırı talepten dolayı ileriye dönük siperiş aldıklarını da söyleyen Kıyaker, "Su bidonu karaborsaya düştü, peşin parayla bile bidon bulamıyorum. Ankara’da artık su bidonu kalmadı, çevre illerden getirtmeye başladık ama yine de siparişleri yetiştiremiyoruz" dedi.

Su kesintisinden endişeli olan vatandaşlar ise "Su herşeye lazım. Kesinti olacak diye tedbiren su depolamaya başladık" sözleriyle endişelerini ifade ettiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!