EXPO 2016 Elmalı MYO’da Tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

EXPO 2016 Elmalı MYO’da Tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2015 18:54

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu’nda (MYO) EXPO 2016’nın tanıtımı amacıyla Öğr. Gör. Hadi İstanbullu rehberliğinden bir seminer düzenlendi.
Konuşmacı olarak EXPO 2016 Antalya Ofisi İnsan Kaynakları Bölümü’nden Gönüllülük Programı Uzmanı Şükrü Sevren katıldı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konuşmasına dünyanın en önemli organizasyonlarından olan EXPO’nun botanik ayağının 2016 yılında “EXPO 2016 Antalya” adıyla Türkiye’de düzenleneceğini söyleyerek başlayan Sevren, “Çiçek ve Çocuk” temasıyla gerçekleşecek bu organizasyonla Türkiye’nin ilk kez EXPO’ya ev sahipliği yapacağına değindi. Sevren, “EXPO 2016 Antalya, Havalimanı’na 7.5 kilometre uzaklıkta bulunan Tarım Bakanlığı’na ait Batı Antalya Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM)’nün 900 dönümlük arazisi üzerine kurulacak ve 2016 Nisan-Ekim ayları arasında toplam altı ay açık kalacak. Her ülke kendi yetiştirdiği çiçeklerini sergileyecek. Ülkelere ait bahçeler toplam 40 dönümlük bir alanda kurulacak ve her ülkeye 400 metrekare alan ayrılacak” dedi.
Ülke bahçelerinin Gölet, EXPO Ormanı, EXPO Tepesi, Tarım Müzesi, Seyir Kulesi, Çocuk Adası ve Anfi Tiyatrosu ile bir çekim merkezi olacağını vurgulayan Sevren, şunları kaydetti:
“Dünya Sergisi olarak adlandırılan EXPO’lar, 19.yüzyılının ortalarından beri düzenlenen ve ülkeler arasındaki iletişime, diyaloga, barışa katkısı olan, kültür, tarih ve eğitim alanında, ülkelerin daha iyi bir dünya yaratmak üzere oluşturdukları projelerin sergilendiği uluslararası etkinliklerdir. Belirli bir temayla düzenlenen EXPO’lar bu tema çerçevesinde ülkelerin bir araya gelmesine ve sosyo-kültürel gelişimlerine katkıda bulunuyor. Seçilen temanın yerel değil evrensel bir konu olmasına ve ev sahibi kentin özelliklerine uygun olmasına dikkat ediliyor. Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) tarafından gerçekleştirilen fuarlar genellikle üç hafta ile altı ay sürüyor. EXPO’lar yapıldıkları kentlerde iz de bırakıyor ve kentlere görkemli anıtsal yapılar kazandırıyor.”
EXPO’ların kazandırdığı yapılara Paris’te Eyfel Kulesi, Brüksel’de Atomium, Londra’da Cristal Palace ve Lizbon’da Vasco de Gama Köprüsü’nü örnek veren Sevren, EXPO 2016 Gönüllü Programı hakkında da bilgiler aktardı. Sevren, “Gönüllü Programı herkesin katılımına açıktır. Gönüllü olarak yer alacaklar aktörler, şahıs ya da kurumlar olabilir. Bu kapsamda, sürece bireysel ya da şirket, Kamu Kurum ve Kuruluşu, Sivil Toplum Örgütü olarak da katkı sağlayabilirsiniz. Siz Elmalı MYO öğrencilerini de gönüllülerimiz arasında görmekten onur duyarız” diye konuştu.
Seminer sonrasında Öğretim Görevlisi Hadi İstanbullu öğrencilerinin gönüllülük programına katılmalarını sağlayacaklarını ifade ederek verdiği bilgiler için Şükrü Sevren’e teşekkür etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!