WhatsApp'ta yapılan görüntü aramalar iki kat arttı

Güncelleme Tarihi:

WhatsAppta yapılan görüntü aramalar iki kat arttı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2020 07:53

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, koronavirüs süreci öncesinde daha çok yazışma ve fotoğraf/video alışverişi için kullanılıyordu. Ancak koronavirüs sürecinde evine kapanan büyük bir kitle nedeniyle WhatsApp, daha çok görüntülü görüşme için kullanılmaya başlandı.

Haberin Devamı

WhatsApp'ta görüntülü aramaların sayısında iki kat artış yaşanıyor. Çok değil, virüs salgını öncesine göre yaşanan bu artışı değerlendiren WhatsApp, geçtiğimiz günlerde bir güncelleme yayınlayarak görüntü aramalar için önemli bir yenilik getirdi. 4 kişinin tek ekranda görünebildiği WhatsApp'ta 8 kişi artık görüşme yapabiliyor.

Ancak bu güncelleme şimdilik sadece iPhone'lara geldiğinden Android kullanıcıları henüz 4 kişiyle sınırlı olarak görüşme yapabiliyor.

WhatsAppta yapılan görüntü aramalar iki kat arttı

Facebook çatısı altında olan WhatsApp, bir yandan görüntülü görüşme özelliğini iyileştirirken diğer yandan Facebook da Messenger Rooms servisini hayata geçirdi. Aynı anda 52 kişinin katılabildiği ve Zoom'dan farklı olarak sınırsız süreli ücretsiz kullanılabilen platform, henüz Türkiye'de aktif hale getirilmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!