Mutfak fayansları nasıl temizlenir?

Güncelleme Tarihi:

Mutfak fayansları nasıl temizlenir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2020 13:11

Yemek hazırlarken en çok kirlenen yerlerden biri de mutfak fayansları. Farkında olmadan sıçrayan yağ lekeleri zamanla çıkarılması zor bir hale gelebilir. Ancak, bu lekelerden kurtulmak o kadar da zor değil. İşte, mutfak fayanslarını temizlerken işinize yarayacak ipuçları...

Haberin Devamı

Mutfak fayansınızda yağ lekeleri mevcutsa yağ temizleyicisi kullanabilirsiniz. Lekenin üzerine sürüp bir süre bekletin ve ardından güzelce silin.

Diğer bir yöntem de beyaz sirke ile temizlemek. Bir kovaya ılık su ve beyaz sirke ekleyin. Ardından karışımı lekeli yüzeye sürüp bir sünger yardımıyla güzelce ovalayın. Daha sonra temiz bir bezi ılık suya batırıp iyice silin. Bu işlem sonrası fayanslarınızın ne kadar temiz olduğunu görebilirsiniz.

Çamaşır suyu ve karbonat karışımı da mutfak fayanslarınızı temizlemek için etkili bir yöntem olabilir. Bunun için 3 ölçü karbonat ve 1 ölçü çamaşır suyu ile karışımınızı hazırlayın. Bir fırça yardımıyla karışımı fayansın üzerine sürün ve bir süre bekletin. Ardından sünger ile ovalayarak temizleyin.

 

BAKMADAN GEÇME!