Halıdaki çay lekesi nasıl çıkarılır?

Güncelleme Tarihi:

Halıdaki çay lekesi nasıl çıkarılır
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2020 19:01

Çay içmek ayrı bir keyif. Ancak, farkına varmadan oluşan çay lekeleri durumu tatsız hale getirebilir. Özellikle halıya döküldüğü zaman can sıkıcı olabiliyor. Çünkü, hemen temizlenmezse halıcı hale gelebilir. Fakat, birkaç yöntemle bu lekelerden kurtulabilirsiniz. Peki, halıdaki çay lekesi nasıl temizlenir? İşte işinizi kolaylaştıracak öneriler...

Haberin Devamı

Halınıza çay döküldüyse hızlı bir şekilde kağıt havluyu lekeli bölgeye bastırın. Böylece halıdaki fazla çayı alabilirsiniz. Bu işlemi geç kalmadan yapmakta fayda var. Çünkü daha sonra lekelerin temizlenmesi zor olabilir.

Ardından ıslak bir bezi halıya bastırarak lekeyi temizleyin. Ancak dikkat edilmesi gereken en önemli detay; silerken ovalamamak. Eğer ovalayıp temizlenmeye çalışılırsa çay lekesi yayılabilir.

Sirke de halınızı temizlemenize yardımcı olabilir. Bunun için bir miktar sirke ve suyu bir kovada karıştırın. Daha sonra temiz bir bezi sirkeli suda ıslatıp lekeli bölgeyi yumuşak bir şekilde temizleyin. Ardından temiz su ile tekrar silin ve lekelerin kaybolduğunu görebilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!