Giysilerdeki yağ lekesi nasıl çıkarılır?

Güncelleme Tarihi:

Giysilerdeki yağ lekesi nasıl çıkarılır
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2020 17:29

Yemek hazırlarken veya yerken kazara en sevdiğimiz tişört veya kazağımıza yağ lekesi bulaşabilir. Ancak, yağ lekesini temizlemek zor gibi görünse de bazı yöntemlerle çok kolay. Kıyafetimize yağ lekesi bulaştığında nasıl çıkarabiliriz? Gelin birlikte öğrenelim.

Haberin Devamı

Bazen biz farkında olmadan üzerimizdeki giysilerimize yağ lekesi bulaşabiliyor. Bu yüzden, o kıyafetimizi bir daha kullanamayacağımızı düşünürüz. Fakat, belli yöntemlerden faydalanıldığında yağ lekeleri kalıcı olmayabilir. Peki, kıyafetimize bulaşan yağ lekesini nasıl temizleriz? İşte ipuçları...

Giysinize yağ lekesi bulaştığını fark ettiğiniz anda ilk olarak lekenin üzerine tuz serpin. Bir süre bekletip deterjanla yıkayıp durulayın.

Diğer bir yöntem de karbonat kullanmak. Bir miktar karbonatı bir diş fırçasına döküp yağlanan bölgeyi fırçalayın. Daha sonra çamaşır makinesinde yıkayın.

Ayrıca, kıyafetinizi yıkamadan önce yağ bulaşan bölgeyi bulaşık deterjanı uygulayın, ardından da çamaşır makinesinde yıkayın. Makineden çıkardığınızda lekenin çıktığını görebilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!