Evde canı sıkılanlar için Instagram'dan sürpriz özellik

Güncelleme Tarihi:

Evde canı sıkılanlar için Instagramdan sürpriz özellik
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2020 07:44

Koronavirüs salgını süresince karantina uygulamasına geçen dünya, evlerine kapanırken diğer yandan TV, bilgisayar ve telefon başında da daha çok zaman geçiriyor. Instagram ise salgın dolayısıyla kullanım oranı iyiden iyiye artan bir sosyal medya aracı. Bu kapsamda platform, evde kalanların daha keyifli vakit geçirmeleri için yeni bir özelliği aktif hale getirdi. Bakın Instagram'da artık ne yapabileceksiniz?

Haberin Devamı

Facebook'un yıllar önce potansiyelini görerek satın aldığı ve kullanıcı kitlesini günbegün büyüten sosyal medya platformu Instagram, koronavirüs salgını nedeniyle evlerinde daha çok zaman geçirenlerin büyük ilgisiyle karşılaşıyor. Şirket, bu konuda rakam paylaşmasa da şirkete yakın kaynaklara göre Instagram kullanım oranında ciddi bir sıçrama yaşandığı belirtiliyor.

Bu ilginin farkında olan Instagram ise evinde zaman geçirenlere özel yeni bir özelliği kullanıcılarına sundu. 'Co-Watching' ismini taşıyan bu özellik ile birden fazla kişi bir araya gelebiliyor, iletişime geçebiliyor. Yani birden fazla kişiyle görüntülü sohbet edebilmek Instagram bünyesinde artık mümkün.

Evde canı sıkılanlar için Instagramdan sürpriz özellik

Bunun için Direct yani gelen kutusuna gelen video sohbet düğmesine basılması yeterli oluyor. Video sohbet başladıktan sonra arkadaşlarınızla beraber kaydettiğiniz veya beğendiğiniz gönderilere de beraber bakabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Bu özellik ile aynı zamanda video aramasında sol alt köşede yer alan butona basarak size önerilen fotoğraf ve videoları da görüntüleme şansınız var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!