Ev temizliğinde unutulan yerler

Güncelleme Tarihi:

Ev temizliğinde unutulan yerler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2020 10:40

Evlerimizi temizlerken gözümüzden kaçan birkaç alan vardır. Temizlemeyi unuttuğumuz bu alanlar evin de kirlenmesine neden olabilir. Gelin bu noktalara hep beraber bakalım.

Haberin Devamı

- Yıkanması için kıyafetlerimizi biriktirdiğimiz çamaşır sepeti koku yaymakla kalmayıp bakteri oluşumuna da neden olabiliyor. Bu yüzden çamaşırlar yıkandıktan sonra güzelce temizlenmesinde fayda var.

- Elektrikli süpürgeler ev temizliğinde en büyük yardımcımız. Fakat, süpürge ve aparatlarının da düzenli olarak temizlenmesi gerekiyor. Eğer dikkat edilmezse temizlik çabaları boşa gidebilir.

- Mutfak dolaplarının üst kısımları da kir ve toz biriktirmeye oldukça müsait alanlar. Üstelik ulaşımı kolay olmadığı için de gözden kaçabiliyor.

- Banyo halıları veya paspasları bakteri oluşumuna neden olabilir. Bu yüzden düzenli aralıklarla temizlenmesinde fayda var.

- Avizeler de evdeki tozu çeken eşyalardan biri. Ancak, temizlerken üzerindeki tozların etrafa saçılmaması için dikkat etmek gerekiyor. Bu yüzden, düzenli olarak tozu alınmalı.

Haberin Devamı

- Kapı kolları, gün içerisinde en çok temas edilen noktalardan biri. Eğer düzenli temizlenmezse, tam bir bakteri yuvasına dönüşebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!