Evde spa bakımları

Son yılların en çok dikkat çeken güzellik ve bakım trendlerinden biri olan spa uygulamaları için çok uzaklara gitmenize gerek yok.

Hatta evde kendinize ayıracağınız birkaç saat bile, hem vücudunuzu hem de bedeninizi arındırmak ve sağlıklı bir görünüm kazanmak için yeterli olacaktır.

Doğaya dönüş trendinin etkisiyle, Uzakdoğu’nun yüzyıllardır geleneksel olarak uyguladığı spa bakımları da son birkaç yılda dünyanın her yanına yayıldı. Peki, özellikle Thailand ve Vietnam’ın en meşhur bakımlarının, Avrupalı ve Amerikalı kadınların aklını çelen özellikleri neler dersiniz?

Esansiyel yağlar, bitkiler, baharatlar, aromalar ve farklı uygulamalar içeren Uzakdoğu spa bakımları, özellikle bedensel ve ruhsal sorunları dengeleyici, vücudu yenileyici ve rahatlatıcı özellikleriyle öne çıkıyor. Ancak birçoğumuz için bavulu toplayıp Uzakdoğu’ya gitme şansımız yok. Bu yüzden kozmetik markalarının Asya orijinli içerikli ürünleriyle idare etmek durumundayız. Üstelik bu ürünler, Uzakdoğu atmosferini evlerimizde yaşamamıza da olanak veriyor.

Yaşam enerjinizi ortaya çıkarın

Susam yağının hayatımızdaki küçük bir mucize olduğunu bilmeyen yok. Vücudun nem ihtiyacını karşılıyor, üstelik içerdiği E vitamini ve serbest radikal öldürücü özellikleriyle tam bir doğa mucizesi. Saçlarda susam yağı uygulamaları saçların her bir teline parlaklık kazandırırken, uygulama sırasındaki masaj sayesinde vücudumuzdaki tüm stresi atabilmemize yardımcı oluyor. Uzakdoğulular, baş masajının, bloke edilmiş yaşam enerjisinin yeniden serbestçe hareket etmesini sağladığını söylüyorlar.

Saç derisinden (saçı besliyor) saç uçlarına kadar ılık yağı başınıza masaj yardımıyla yedirin. Daha sonra bir fırça yardımıyla iki dakika boyunca saçlarınızı alından enseye, iki dakika boyunca da enseden öne doğru tarayın. Ardından saçlarınızı sıcak bir havluya sarın ve yağın 10 dakika etki etmesini bekleyin. Son olarak saçlarınızı her zaman yaptığınız gibi şampuanlayın.

Esansiyel yağların önemi

Vücut ve cilt için en iyi yöntemlerden biri de bitkiler ve esansiyel yağlarla hazırladığınız banyo suyu. Cildi temizliyor ve kokularıyla nefes yoluyla rahatlatıcı bir etki yaratıyor. Çiçek yağlarının ya da bitki ekstrelerinin, sıcak suda zayıflatıcı etkilerinin olduğu biliniyor. Cilt derinlemesine temizleniyor, ayrıca böbrek ve ciğerlerimiz tüm organizmayı toksinlerden arındırmak üzere harekete geçiyor.

Bu arada suyun sıcaklığının 37-38 derece olması, banyo süresinin de 20 dakikayı geçmemesi gerek. Suyun ısısını 37 derecede tutmak için küvete zaman zaman sıcak su ekleyebilirsiniz. Vücudunuzdaki toksinlerden ve tuzlardan arındıktan sonra, kendinize yarım saat dinlenmek için zaman tanıyın. Vücut banyodan sonra da terlemeye devam edeceği için bu süre geçtikten sonra vücudunuzu kremlemeye başlayın.

Bitkilerle gelen güzellik

Cilt bakımı yapan bitkiler, Asya’da olduğu kadar başka hiçbir yerde bir arada bulunmuyor. Örneğin, yeşilçay serbest radikallere kaşı vücudu savunurken, cildin minerallerle beslenmesine yardımcı oluyor. Soya ekstresi cildin bağ dokularını güçlendiriyor. Pirinç ekstreleri ciltte nemin depolanmasını sağlıyor. Pirinçte ayrıca vücudun kendi yağ ve proteinlerine çok benzeyen mineraller bulunuyor. Bunların yanı sıra değerli yağlar, özellikle de susam yağı, masaj, saç maskesi ya da banyolarda kullanıldığında cilt üzerinde bakım ve temizlik alanında olumlu etkiler gösteriyor.

ÜRÜN MARKET

Sıkı göğüsler için

Yaşla beraber göğüsleriniz sıkılığını mı kaybediyor? Onlara dolgunluğunu ve şeklini geri mi vermek istiyorsunuz? Jeanne Piaubeart göğüs sıkılaştırıcı yoğun bakım ampülleri ‘Extrait Seins Fermes’, yüksek performanslı aktif içeriklerden oluşuyor. Yağsız formülü göğüs çevresini güçlendiriyor ve şekillendiriyor. Yağsız serum kıvamı cilde anında nüfuz ediyor, tazelik ve gerginlik hissi veriyor.

Dinamik yaz saçları

MM Bahçecik, bu yaz saçın ana rengini değiştirmeksizin yaptığı röfle ve baleyajlarla sarının değişik ışıltılarını, bakırın sıcaklığını yüzünüze yansıtıyor. Fön çekmeden doğal olarak kurutulan saçlar, maşa yardımıyla saça verilen iri ve aralıklı dalgalar ise hep bir dinamizmin dışa yansıması. Kesim sırasında iyice incelen uçlar, aralara verilen yoğun katlar, günlük kullanımı daha da kolaylaştırmak, saçlarınızı dilediğinizce özgür bırakmanız için.
Yazarın Tüm Yazıları