Evde kablo zulmünden kurtulmanın zamanı gelmedi mi?

Son yıllarda teknoloji trendleri sözüm ona sadeleşen ve fonksiyonları artan cihazlardan yana.

Haberin Devamı

Fakat gelin görün ki evim gerçek anlamda bir cihaz işgali altında! Eminim çoğunuzun benzer bir sorunu var. Buna sorun diyorum, çünkü her cihaz ayrı kablolar, adaptörler, prizler, uzaktan kumandalar ve ekranlar demek oluyor. Elbette kimse bu makineleri almamız için kafamıza silah dayamadı. Kendi hür irademizle, üstelik avuç dolusu para ödeyerek sahip oluyoruz onlara. Fakat sanırım şapkamızı önümüze koyup düşünmenin zamanı geldi. Nereye kadar?

Evde kablo zulmünden kurtulmanın zamanı gelmedi mi


Cihazların çoğu ortak kullanımlı olsa da telefon, bilgisayar ve tablet konusunda bireysel kullanım söz konusu… Bunlar dışındaki elektronik cihazların tamamı evin ortak kullanımında. Sizler de benimle birlikte hesaplayın lütfen: Cep telefonu, sabit telefon, tablet, dizüstü bilgisayar, oyun konsolu, uydu alıcı, uydu alıcı, televizyon, medya oynatıcı, müzik çalar, harici disk, kamera, fotoğraf makinesi ve şu an aklıma gelmeyen birkaç elektronik ürün daha… Bunların bazılarını neredeyse sürekli kullansak da, bazılarına arada bir işimiz düşüyor. Fakat yine de elimizin altında olsun istiyoruz.

Haberin Devamı


Peki, cihazlar bütünleşecekken, neden hâlâ böyle bir makine ordusunun işgali altında evlerimiz? Piyasa akıllı televizyondan geçilmiyor ama hâlâ aslında temel işlevi kaliteli görüntü sunmakla mükellef paneller duruyor karşımızda.


Evde kablo zulmünden kurtulmanın zamanı gelmedi mi


Evimdeki televizyonda 4 tane HDMI girişi var ve hepsi dolu! Cihazların her biri, sanki anlaşmışlar gibi birbirlerine sadık biçimde bağımlılar. Biri olmadan diğerinin boynu bükük kalıyor. Oyun oynamak, web’de gezinmek, internetten canlı film izlemek, müzik dinlemek, TV yayınlarını almak, sosyal medya akışlarını takip etmek, sosyal medyada paylaşımda bulunmak ve daha pek çok iş için farklı cihazlar arasında dönüp duruyoruz. Umalım ki adına “televizyon” diyeceğimiz bir cihaz bize yakın zamanda bu bahsettiklerimi tek başına sunabilsin. Fakat mobil cihazlarla birlikte kablosuz özgürlük evlerimizde de hüküm sürmeye başlıyor.


Haberin Devamı

Ev eğlencesinde kablo eziyetinden bizi bir nebze olsun kurtaracak bazı pratik çözümler ortaya çıkmaya başladı. Mobil cihazlar ve bilgisayarlarla Wi-Fi üzerinden bağlanabildiğimiz medya oynatıcılar, televizyonlarımızı bir eğlence üsssüne dönüştürürken, pek çok cihazı aradan çıkarma avantajı sunuyor. Geleceğe dair umutlarımızı yeşerten kablosuz teknolojiler, bizleri hem karmaşadan kurtaracak, hem de daha kolay bir kullanım şansı sunacak.




E-posta: ekaplanseren@hurriyet.com.tr
Twitter:
https://twitter.com/kaplanseren


Yazarın son yazıları


#8 Temmuz 2013 Yeni nesil PC’ye hazır mısınız?
#23 Haziran 2013 MP3 indirme dönemi bitiyor
#23 Haziran 2013 Bir sonraki milyoner neden siz olmayasınız?
#19 Haziran 2013 Sosyal medya düzenlemesi ne anlama geliyor?
#12 Haziran 2013 iOS 7 ile Apple neleri değiştirdi?
#09 Haziran 2013 Bilgisayar üretimi çevreye zarar veriyor



YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN >>

Yazarın Tüm Yazıları