Ev kadınının girişimcilik hedefi

Güncelleme Tarihi:

Ev kadınının girişimcilik hedefi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2014 15:03

- Ezine'de, Sosyal Yardımlaşma Merkezi'nde bazı branşlarda düzenlenen kursa katılıp, el işi ürünleri yapmayı öğrenen ev kadını, bunları satıp, aldığı mikro krediyle çamaşırhane kurmayı hedefliyor

Haberin Devamı

ÇANAKKALE (AA) - Ezine ilçesinde, Sosyal Yardımlaşma Merkezi'nde bazı branşlarda düzenlenen kursa katılıp, el işi ürünleri yapmayı öğrenen ev kadını, bunları satıp, aldığı mikro krediyle çamaşırhane kurmayı hedefliyor.

Kaymakamlık bünyesinde açılan kurslara katılan Vildan Atar, ilk olarak el becerisini geliştirip, el işleri yapmayı öğrendi. Ürettiği ürünleri pazarlayıp, bir miktar gelir elde etmeyi amaçlayan Atar, daha sonra mikrokredi uygulaması kapsamında alacağı krediyle ilçede çamaşırhane kurmak istiyor.

Atar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evinde imal ettiği el örmesi işler, butik sabunlar, bebek ve kapı süsü işini geliştireceğini, bunların satışı ve kredi desteğiyle ilçe eksikliğini hissettiğim çamaşırhaneyi kısa sürede açmayı planladığını söyledi.

Haberin Devamı

Ezine'de çamaşırhaneye çok ihtiyaç duyulduğunu belirten Atar, şöyle konuştu:

"İlçemizde jandarma taburu bulunuyor. Çeşitli işlerde çalışan birçok işçi var. Meslek yüksekokulumuzdaki öğrenciler bu anlamda çamaşırhaneden yararlanabilir. Bu insanların çamaşırlarını yıkatabilecekleri bir yer yok diyebilirim. Mesela bir ekmek fırını sahibi, bu fikrime çok sıcak baktığını ve imalathanesindeki çamaşırları yıkatacak kişi aradığını bulamadığı içinde Çanakkale'ye yıkatmaya götürdüğünü, bunun da çok masrafı olduğunu, böyle bir iş yerini açtığımda bana iş verebileceğini söyledi."

Atar, çamaşır konusunda çok titiz ve istekli olduğunu ifade ederek, "Bu iş tam benim aradığım tipte. İnsan bir işi severek ve isteyerek yapmalı. Severek yapılmayan işte başarılı olunamayacağı kanaatimdeyim. Şu sıralar çok çalışıyorum bu işi yapabilmek için" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!