Eurosoil Kongresi'nde solucan gübresi ilgi çekti

Güncelleme Tarihi:

Eurosoil Kongresinde solucan gübresi ilgi çekti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2016 10:21

Eurosoil Kongresi'nde solucan gübresi ilgi çekti

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - İSTANBUL'da düzenlenen Avrupa Toprak Bilimleri Kongresi'nde (Eurosoil) katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün Vermikompost (Solucan Gübresi) projesi ilgi gördü. 

Dünyanın birçok ülkesinden toprak bilimciler başta olmak üzere pek çok meslek grubundan (Ziraat Mühendisliği, Orman Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, İklim Bilimciler, Enerji uzmanları, Sağlık Bilimciler) katılımcı ile 4 yılda bir yapılan Eurosoil Kongresi'nin bu yıl 5'incisi İstanbul'da gerçekleştiriliyor. Kongrede, çağrılı konuşmacılar, sözlü ve poster sunumlar ve teknik geziler sayesinde uzman kişiler toprakla ilgili konularda (bitki besleme, gübreleme, sulama, uzaktan algılama, iklim, enerji, karbon, erozyon ve arazi bozulumu, laboratuvar hizmetleri) yapıcı tartışmalarla fikir alışverişinde bulunuyor. Kongrenin ilki ise, 2000 yılında Reading-İngiltere'de yapıldı.

İstanbul'un ev sahipliği yaptığı ve bin 50 sözlü bildiri ile poster sunumu başvurusu yapılan 5'inci Eurosoil Kongresi'ne Kayseri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü de 'Kadın Çiftçiler Vermikompost Üretiyor” projesi posteri ile kongreye katıldı. Ayrıca proje çıktılarının paylaşıldığı bir stant açıldı ve ilgi gördü. Standı, Türkiye'deki üniversitelerin öğretim üyelerinin yanı sıra İran, Pakistan, İtalya, Güney Kore, Azerbeycan, Malezya ve Almanya’dan gelen araştırmacılar ziyaret ederek, proje hakkında bilgi alış verişinde bulundular. 

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!