"Ette ithalat lobisinin oyununa gelmemeli"

Güncelleme Tarihi:

Ette ithalat lobisinin oyununa gelmemeli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2015 12:11

- Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Tunç: - "Ete zam geldiği ve et ithal edileceği söylentileri gerçeği yansıtmıyor. Bu ithalat lobisinin bir oyunu. Bu oyuna gelmemek lazım" - "Üretici elindeki yetişmiş hayvanını kesmezse, ülkeye ithal hayvan getirilir. Bu da üreticinin sonu olur. Üreticilerimiz elindeki hayvanları kesmeli"

Haberin Devamı

KIRKLARELİ (AA) - ÖZGÜN TİRAN - Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Bülent Tunç, ete zam geldiği ve et ithal edileceği söylentilerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010 yılında 19 lira olan etin bugün 23 liradan satışa sunulduğunu belirtti.

Basında çıkan, "Ete yüzde 30 - 35 zam geldi", "Vatandaş et yiyemeyecek", "Ülkeye et ithal edilecek" gibi haberlerin doğru olmadığını ifade eden Tunç, şöyle konuştu:

"Fiyatlardaki artış girdilerden kaynaklı. Basın çıktığı gibi yüzde 35'lik bir artış yok. Kırmızı et fiyatlarında ciddi bir artış yok. Fiyatlar olması gereken yerde. Ete zam geldiği ve et ithal edileceği söylentileri gerçeği yansıtmıyor. Bu ithalat lobisinin bir oyunu. Bu oyuna gelmemek lazım."

Haberin Devamı

- "Türkiye hayvan sıkıntısı yok"

Tunç, Türkiye'de hayvan sıkıntısı olmadığını vurguladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, ülkede hayvan sıkıntısı olması halinde ithalat yapabileceğini dile getiren Tunç, şöyle devam etti:

"Üretici elindeki yetişmiş hayvanını kesmezse, ülkeye ithal hayvan getirilir. Bu da üreticinin sonu olur. Üreticilerimiz elindeki hayvanları kesmeli. Üreticilerimizi bu konuda yazılı olarak da uyardık. Bu sorunu kendi kendimize çıkarıyoruz. Bazıları çok kazanma derdinde. Bu ülkede yıllarca ithalat yapıldı. Kim ucuz et yedi. 2010 yılında binlerce ton et ithal edildi. Kimse ucuza et yemedi. Bu oyuna kimse gelmesin. Bu ülkede yeterince hayvan var."

- "Hayvanlar kesilmiyor"

Kırklareli Kırmızı Et Üreticileri Başkanı Mehmet Kutlu da üreticilerin fiyat artışını fırsata çevirmek için elindeki yetişmiş hayvanları kesmediklerini söyledi.

Piyasada anlamsız bir et sıkıntısının olduğunu dile getiren Kutlu, şöyle konuştu:

"Fiyatlar da biraz arttı ancak bundan ileri gitmez. Üreticimiz zorda kalmamak için yetişmiş hayvanlarını kesmeli. Bu dönemde de iyi para kazanabilirler. Beklemenin bir anlamı yok. İthal hayvan gelmemesi için hayvanlarını piyasaya sürmeliler."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!