ET Fiyatlarında Yükselişi Sürüyor

Güncelleme Tarihi:

ET Fiyatlarında Yükselişi Sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2016 13:55

KİLİS KASAPLAR VE KEBAPÇILAR ODASI BAŞKANI ŞEVKET MEMİLER, ET FİYATLARINDAKİ YÜKSELİŞİN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI’NIN BÜYÜKBAŞ HAYVAN İTHAL EDİLMESİNE İZİN VERİLMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ

Kilis Kasaplar ve Kebapçılar Odası Başkanı Şevket Memiler, et fiyatlarındaki yükselişin önüne geçmek için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın büyükbaş hayvan ithal edilmesine izin verilmesi gerektiğini söyledi.
Oda Başkanı Şevket Memiler, Türkiye’de en ucuz et satılan illerin başında Kilis’in geldiğini ifade etti. Memiler, "Kilis’te, 28 ile 35 TL arasında değişen fiyatlarda et satılıyor. Et fiyatlarının artmasında en büyük nedeninin büyük besicilerdir. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yurt dışından ithal edilmesine izin vermesi halinde et fiyatları düşer veya aynı seviyede kalır. Et fiyatlarını yükselten kasaplar değil, büyük üreticiler, bu nedenle büyükbaş hayvan ithaline izin verilmesi gerekiyor” dedi. Memiler, Türkiye’de et fiyatlarının ucuz olmasının kasapların işine geleceğini ifade ederek, “Kasaplar et fiyatları ne kadar düşük olursa o kadar fazla et satarak para kazanır. Et fiyatları yüksek olursa satışlarda düşer. Et fiyatları yükseldikçe et alan sayısında düşüş yaşanır. Doğal olarak iş yapamayız. Et ne kadar ucuz olursa biz o kadar et satarız. Vatandaşın alım gücü belli, bu nedenle et fiyatlarını yükseltenler, kasaplar değil büyük besicilerdir“ diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!