Estetikte sanat dönemi: İkonoplasti

Estetik cerrahi ve sanat ayrılmaz bir ikili... Bu beraberliğin yarattığı yepyeni bir trend, cerrahların kadınları birer sanat eseri gibi ele almalarına olanak tanıyor.

Haberin Devamı

Detayları Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Ahmet Karacalar’dan aldık.

İkonoplasti, estetik cerrahiyi nasıl tanımlıyor?
- Ykonoplasti, estetik cerrahiyi sanat ve tıp arasında bir yerde görüyor. Sanatsal bakış açıları ya da geleneklerin estetik cerrahiye uygulanması gerektiğini, bu nedenle sadece medikal bakış açısıyla yapılan estetik cerrahinin eksik olacağını ileri sürüyor. Güzel olmak mutluluğu getiriyor. Bu deneyim sonrası kişi aynı deneyimi farklı bir şekilde tekrar yaşamak istiyor. Ykonoplasti, bedeni ihmal ya da göz ardı ederek mutluluğun yakalanmasının özellikle kadınlar için zor olduğunu düşünüyor.
Ykonoplasti ile yapılan estetik cerrahinin süreci konusunda bilgi verir misiniz?
- Ykonoplasti, medikal işlemler öncesi estetik cerrahinin eksik parçasını tamamlıyor. Estetik girişimler için başvuran kişi hasta olarak kabul edilmediği için ikonoplasti basamağı hastane ya da muayenehane ortamı dışında, bir sanat stüdyosunda gerçekleştiriliyor. Bu basamak aynı zamanda kişinin estetik bilincini artırma ya da doğru bir hale getirme basamağı... Estetik bakış açısı yanlış ya da yetersiz bir kişi tam olarak isteklerini belirtemez. Elde ettiği sonucu da yeterli değerlendiremez. Bu basamakta kişiye özgü bir güzellik arayışı da var. Ykonoplasti, güzelliğin nüanslarının arayışı içinde. Kişinin oranları, altın oranları, tasarımları, video ile dinamik analizleri ve heykel çalışmaları bu basamakta yapılıyor. Bu basamak sonrası medikal incelemeler ya da muayene, hastane ortamında gerçekleştiriliyor.
Ykonoplastinin estetik cerrahiye kattığı üçüncü boyut nedir?
- Ykonoplasti, yüz ve beden kalıbı çalışmalarıyla kişinin yüzünü ya da bedenini bire bir görüp değerlendirebilme deneyimi yaşatır. Bu sırada sorunları tam olarak görme ve gösterme şansı verir. Aynı heykel kalıpları üzerinde değişiklikler yapılarak, ameliyat sonrası elde edeceği sonucu algılamasına yardımcı olur. Bu gerçek anlamda üç boyutlu bir deneyimdir.

Haberin Devamı

Klasik estetik cerrahi ile ikonoplasti arasındaki farklar

Klasik estetik cerrahi, estetik cerrahi için başvuran kişiyi hasta olarak kabul eder. Ykonoplasti, bu kişilerin hastalık psikolojisine sokulmadan, hastane ortamı dışında bir sanat merkezinde değerlendirilmesi gerektiğine inanır.
Klasik estetik cerrahi, teknikler ve şablonlar üzerine kuruludur. Teknik ve teknolojiktir. Ykonoplasti ise güzelliğin farklı nüanslarını arar.
Ykonoplasti, kişiye tasarım mantığı ile yaklaşır. Mimiklerin yaşa, ihtiyaca, cinsiyete ve hatta mesleğe göre tasarlanması gerektiğini ileri sürer.
Ykonoplasti, estetik sürecinde bireysel öyküler üzerinde durur. Estetik yaptırma enerjisini yakalayıp bu süreci en iyi şekilde değerlendirir. Sanatın elemanlarını değerlendirme sürecinde kullanır. Bunlardan biri de yüz ve beden kalıbı çalışmalarıdır.

EDİTÖRDEN...

Haberin Devamı

Sağlıkla ışıldayan bir cilt için

Dr. Sebagh’ın yeni ürünü “Essential Glow” özellikle doğal radyansı ve canlılığı açığa çıkarmak için formüle edilmiş. Ürün, cildin enerjisini tutarak uzun süre canlı ve genç görünmesini sağlıyor. Fiyatı ise 150 TL...

Duyuların mücevheri

“I Loewe You Tonight”, “I Loewe You” parfümü gibi samimi ve masum ama aynı zamanda daha cesur ve isyankâr. Yçeriğindeki manolya ve Marakeş yasemini, kokunun kişiliğini yaramazlaştırıyor, paçuli ve sandal ağacı ise kalıcılığını artırıyor.

Geçen haftanın Jean Paul Gaultier kazananları

Aslı Uyar Ayşen Acar
Barış Sağlam Caroline Onur Dilek Tepeli Melek Çelik Nuray Karapıçak
Tuğba Güleç Yasemin Emre Yeşim Erdoğan Mavi

Bu yaz yüzler parlıyor

Haberin Devamı

Güneşle birlikte kalın makyajların ardına sakladığımız cildimiz de gün ışığına çıkacak. Bu dönemde, uzun bir kış uykusundan uyanan cildin parlaklığını, canlılığını geri kazanmasına yardımcı olacak bakımların ve ürünlerin önemi artacak.

Cildinizin canlılık kazanmasını istiyorsanız, ovarak canlandırma yöntemini deneyin... Bir masaj eldiveni yardımıyla ya da vücut fırçasıyla yapacağınız bu uygulama hem cildin kan dolaşımını artıracak hem de daha gergin görünmesini sağlayacaktır.
Duş öncesinde masaj eldiveni ya da fırçayla tüm vücudunuza dairesel hareketlerle masaj yapın. Böylelikle yüzeydeki ölü deri hücrelerinden kurtulmuş olursunuz.
Aynı uygulamayı cildinizi zedelemeyecek bir peeling ürünüyle de yapabilirsiniz.
Nemlendirici ve canlılık katan kremler ve losyonlar da cildin soğuk ortamlarda matlaşan rengini geri kazanmasına yardımcı olur.
Son adımda, içeriğindeki pigmentler sayesinde ışıltı veren vücut pudraları ya da yağları da cildinize canlılık katabilir. Bu ürünler özellikle yüzün burun kanatları, elmacık kemikleri ve alın gibi bölgelerini vurgular.

Haberin Devamı

Cildinize ışıltı katacak ipuçları

Vücut, ihtiyacı olan miktardan daha az sıvı aldığında kırışıyor ve yorgun görünüyor. Bu yüzden su içmek cilt bakımının en etkili kurallarının başında geliyor. Ydeal sıvı alımını da uzmanlar günde ortalama iki litre olarak belirtiyor.
Serbest radikaller cildin yaşlanmasına neden oluyor, antioksidanlar ise cilt yaşlılığının en büyük düşmanı. Özellikle domates, üzüm ve yeşil çayda bol miktarda bulmak mümkün.
Kullandığınız kapatıcı ürünleri doğal cilt tonunuzdan bir ton daha açık seçmeniz, gözlerin daha parlak görünmesini sağlıyor.
Brezilyalılar’ın en sevdiği güzellik ürünü şeker peeling’i. 4 yemek kaşığı tozşekeri 5 yemek kaşığı zeytinyağıyla karıştırın ve yüzünüze sürün.

Madonna’dan 80’ler makyajı

Haberin Devamı

Madonna 80’lerin başında müzik dünyasına girdiğinde birçok kişi bu ilahi isimli şarkıcıyla seksi bağdaştıramadı. Kendini kılıktan kılığa sokan bu sıra dışı kadın taytı, omuzlarını açıkta bırakan tişörtleri ve iki renkli saçlarıyla ilgi çekti.
80’lerin sonunda ise karşımızda bambaşka bir Madonna vardı; daha seksi ve fit bir vücuda sahip olan... Hayranları, onun giyim ve makyaj stilini de taklit ediyordu.
Her ne kadar 2011 için 80’lerin makyaj tarzı biraz abartılı gibi görünse de, uyumlu renk tonlarıyla kusursuz bir görünüm yaratabilirsiniz. Ama Madonna’nın 80’lerdeki görünümüne sahip olmak için öncelikle şu ürünlerin makyaj çantanızda bulunduğundan emin olmalısınız...
Fondöten
Transparan ya da sıkıştırılmış pudra
Kaş kalemi
Siyah eye-liner
Siyah maskara
Canlı renklerde bir far
Kırmızı dudak kalemi
Kırmızı ruj
UYGULAMA
1. Cildinize en uygun fondöteni sürün.
2. Kaşlarınızı yukarıya doğru fırçalayın, gerekirse sabitlemek için kaş jeli kullanın.
3. Göz kapaklarınız için açık tonlarda far seçin.
4. Eye-liner’ı kirpik diplerine belirgin bir şekilde sürün.
5. Maskarayı kirpiklerinize birkaç kez uygulayın.
6. Elmacık kemikleriniz için pembe ya da şeftali tonlarında allık seçin.
7. Dudak çevrenizi önce kırmızı bir kalemle çerçeveleyin, ardından ruj fırçasıyla kırmızı rujunuzu sürün.

Yazarın Tüm Yazıları