Estetik yaptırıp korumayanlar en başa dönüyor

Estetik operasyonla hayal ettiğiniz yüze ve vücuda kavuşabilirsiniz. Ancak bu güzelliğin devamını sağlamak sizin elinizde.

Haberin Devamı

Estetiği korumada yapılacaklar listesinin başında fazla kilo alıp vermenin önüne geçmek gelmektedir. Vücuttaki görüntü bozukluklarını ortaya çıkaran kilo ise, diyet ve hareketli bir yaşam sürdürülmesi estetiği koruyabilir. Ancak kadınların bu konuda birtakım önlemler alması şarttır.
Herkesin deri yapısı farklıdır. ınce, kalın, koyu, açık, yağlı, yağsız gibi. Hepsinin kendine göre avantajları ve dezavantajları vardır. Yaş ilerledikçe bu avantajlar şekil değiştirebilir. Gençken çok ince, kuru, güzel bir deri yapısı olan hastaların daha sonraki yıllarda güneşte kalmakla birlikte derilerinde ince çizgiler ve deformasyonlar daha çabuk ortaya çıkar. Bu kişiler bununla ilgili bir cerrahi işlem geçirseler de geçirmeseler de bu süreç içerisinde derilerini korumalı, uygun şekilde nemlendirmeli, güneşten korumalıdır.

LIPOSUCTION’DAN SONRA SPOR YAPMAK GEREKıYOR

Öte yandan sigara, sanıldığının çok daha ötesinde deri beslenmesini bozar. Cildin kurumasına, daha çok kırışmasına ve cildin damar yapısının bozulmasına neden olur. Kullanılan makyaj malzemeleri de, cilt uygun şekilde temizlenmezse, derinin hava almasını engelleyebilir. Bu nedenle cilt tipine uygun ürünler kullanmak gerekir.
Kadınların en sık yaptırdığı estetik işlemler arasında yer alan liposuction sonrasında, vücut güzelliğinin korunması büyük önem taşımaktadır. Liposuction işleminin başarılı olmasında, cildin elastikiyetinin büyük önemi vardır.
Bazı kadınlar 50’li yaşlarda bile olsalar, ciltlerinin elastikiyeti uygun olduğundan liposuction işleminden büyük yarar görebilir. Ama 30 yaşında olmasına rağmen, cilt elastikiyeti iyi olmayan bir kadında liposuction, daha elastik bir cilt yapısına sahip olan yaşıtına uygulanan liposuction kadar başarılı olmayabilir.
Bu nedenle liposuction, genç deri yapısına sahip olan kişilere yapılır. Derinin çok gevşek olmaması gerekir. Liposuction yapıldıktan sonra sağlam deri kendini toparlar, düzgün bir çatı oluşur. Ameliyattan sonra iyileşmesi birkaç hafta sürer. 3-4 hafta korse giyilir ve altıncı haftadan sonra her şey normale döner. Burayı korumak için spor yapmak, kilo almamak gerekir. Çünkü sık sık kilo alıp vermek, cilt elastikiyetinin düşmanıdır.

KıLOYU ENGELLEYıCı ÖNLEMLER ALINMALI

Yaşla birlikte vücut dokusunda sarkmalar oluştuğu kadar, ciltte çatlaklar da ortaya çıkar. Kadınların en çok sorduğu soruların başında liposuction işleminden sonra aynı bölgede yağlanma olup olmayacağıdır.
Liposuction yapılan bölgede yağ birikme şansı daha azdır. Kilo aldığınız zaman yağ bir yerde birikecektir; fakat liposuction yapılmış bölgede birikme şansı azalır. Fazla kilo alındığında ise liposuction yapılan bölgede düzensizlikler olabilir. Genel olarak kilo almayı engelleyici önlemler alınması gerekir.
Bu nedenle liposuction yaptıran kişilerin bir beslenme uzmanından destek alarak doğru, sağlıklarını koruyan ve alışkanlık haline getirebilecekleri beslenme kurallarını öğrenmeleri gerekmektedir. Aynı şekilde sporu bir eziyet gibi görmeden günlük yaşamlarının bir parçası haline getirmeleri de büyük önem taşımaktadır.

Haberin Devamı

AMELıYATLI BURUNLA GÖZLÜK TAKILMAMALI

Haberin Devamı

Bir başka önemli konu, burun ameliyatlarından sonra burnu korumakla ilgilidir. En önemli şey 4-6 hafta kadar burnu travmalardan korumaktır. Bir otobüste insanların hafifçe çarpmasıyla normal birine bir şey olmaz ama yeni ameliyatlı bir burun bundan etkilenebilir. Bu iyileşme sürecinde güneşe direkt çıkmamak gerekir, çünkü güneş ödemi artırır. Gözlük takılmasını istemeyiz, çünkü ödemli bir deri yapısı olduğundan, gözlük burunda iz yapabilir.

OPERASYONDAN SONRA OLUşAN ÇUKURLUKLAR

Liposuction işleminden sonra çukurlukların oluşmasının birkaç nedeni vardır. Deri yapısı bozuk, gevşek derili bir kişiye liposuction yaparsanız, böyle bir durum oluşabilir. ışlemi düzgün de yapsanız, derinin gevşek olması düzensizliklerin ortaya çıkmasına neden olabilir. Eğer bütün bunlar yoksa, hasta çok kilo aldığı zaman, liposuction yapılan yerde yağ birikimi olur. Bu da düzensizliklere neden olabilir.

Yazarın Tüm Yazıları