ESOGÜ Valide Malhatun Anaokulu’nda Kültür Şenliği Heyecanı

Güncelleme Tarihi:

ESOGÜ Valide Malhatun Anaokulu’nda Kültür Şenliği Heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2015 15:57

ESOGÜ VALİDE MALHATUN ANAOKULU'NDA KÜLTÜR ŞENLİĞİ HEYECANI

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Valide Malhatun Anaokulu ve halen devam etmekte olan 1. Uluslararası Türk Dünyası Çocuk Oyun ve Oyuncakları Kurultayı işbirliğiyle düzenlenen “Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kültür Şenliği”, Anaokulu bahçesinde gerçekleşti.
Şenliğin açılışına YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Bahaddin Acat, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Turan ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver İhtiyar da katıldı.
Şenlik açılışında konuşan Anaokulu Koordinatörü ve ESOGÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Neslihan Bay, kurultayda kültürel oyunlarımızın çocuklara nasıl öğretilebileceğinin tartışıldığını; şenlikte ise çocukların oyunlarımız, el sanatlarımız, yemeklerimiz ve diğer kültürel varlıklarımızı tanıyacağını, oyunlar oynayacaklarını ve gösteriler yapacaklarını ifade etti.
ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Bahaddin Acat ise, okul öncesi eğitimle çocuklara gelecekleri için önemli yapı taşlarının kazandırıldığını belirtirken, ESOGÜ Kültür Şenliği gibi etkinliklerin de çocukların eğitimle kazandıklarını kendi kültürel değerleriyle bütünleştirmeleri açısından önemli olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından açılışı yapılan şenlikte; Kültürel Türk Mutfağı İkramı, Türk Halk Müziği Dinletisi; Halk Oyunları, Karagöz-Hacivat, Kına Gecesi, Asker Uğurlama Gösterileri ve Kültürel Çocuk Oyunları gibi etkinlikler yer aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!