ESOGÜ Uluslararası İşbirliklerini Geliştiriyor

Güncelleme Tarihi:

ESOGÜ Uluslararası İşbirliklerini Geliştiriyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2015 15:52

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ (ESOGÜ) REKTÖRÜ PROF. DR. HASAN GÖNEN İLE BERABERİNDEKİ HEYET, 9-13 KASIM 2015 TARİHLERİ ARASINDA ALMANYA VE İNGİLTERE’YE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ZİYARETLERDE ÇEŞİTLİ TEMASLARDA BULUNARAK ÖNEMLİ İŞBİRLİĞİ ANLAŞMALARI YAPTIĞI BELİRTİLDİ.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ile beraberindeki heyet, 9-13 Kasım 2015 tarihleri arasında Almanya ve İngiltere’ye gerçekleştirdiği ziyaretlerde çeşitli temaslarda bulunarak önemli işbirliği anlaşmaları yaptı.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Konuk, ESOGÜ Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ETTOM) Müdürü Prof. Dr. Ahmet Çabuk, ESOGÜ Merkezi Araştırma Laboratuvarı Araştırma ve Uygulama Merkezi (MERLAB) Müdürü Prof. Dr. Vural Bütün, MERLAB Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ümit Şirin ve ETTOM AB Projeleri Koordinatörü Uzman Emrah Orakcıoğlu’ndan oluşan ESOGÜ heyeti, 9-13 Kasım 2015 tarihleri arasında Almanya ve İngiltere’ye gerçekleştirdiği ziyaretlerde çeşitli temaslarda bulunarak önemli işbirliği anlaşmaları yaptı. ESOGÜ heyeti ilk olarak 9-11 Kasım 2015 tarihleri arasında Almanya’da Dresden Teknik Üniversitesi’nde (TUD) ikili işbirliklerinin geliştirilmesi amacıyla görüşme ve ziyaretlerde bulundu. 11 Kasım 2015 Çarşamba günü iki üniversite arasında çeşitli alanlarda işbirlikleri için anlaşma yapıldı. Anlaşmaya göre ESOGÜ ve TUD arasında; ortak bilimsel projelerin yapılmasına, Horizon 2020 projelerinde birlikte konsorsiyum oluşturularak başvurular yapılmasına, karşılıklı olarak öğretim üyesi ve öğrenci değişimlerinin yapılmasına, TTO faaliyetlerinde işbirliklerinin geliştirilmesine ve 3 yıl sürecek olan 6 farklı ülkeden temsilci TTO’ların düzenleyeceği “Teknoloji Transfer Günleri” düzenlenmesine, ortak tematik çalıştayların yapılmasına ve çalışma ekiplerinin buluşturulması toplantılarının yapılmasına karar verildi.
Daha sonra İngiltere’ye geçen ESOGÜ heyeti, 12 Kasım 2015 tarihinde University College London Business (UCLB) yöneticisi Cengiz Tarhan ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda teknoloji transfer faaliyetleri konusunda birimlerin karşılıklı olarak kurumsal yapılanmaları ve süreçleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı ve işbirliği anlaşması yapıldı. Anlaşmaya göre ETTOM ile UCLB arasında teknoloji transfer alanında tecrübe paylaşımı, iş modeli geliştirilmesi ve birlikte etkinliklerin yapılması konusunda fikir birliğine varıldı. Yapılan anlaşma ile söz konusu faaliyetlerin gerçekleştirilmesinin yanı sıra Cengiz Tarhan’ın ETTOM Danışma Kurulu Üyesi olarak görev yapması da kararlaştırıldı. Anlaşma ile özellikle Biyomedikal alanında faaliyet gösteren UCLB ile ESOGÜ’nün ileri teknolojiler alanında yenilikçi proje ekipleri ile ortak projeler yapması, öğrenci ve araştırmacı değişim programlarının birlikte yönetilmesi kararlaştırıldı.
ESOGÜ heyeti son olarak 13 Kasım 2015 Cuma günü Sussex Üniversitesi’nde (SU) görüşmelerde bulundu. Yapılan toplantılarda karşılıklı olarak kurumsal yapıların eğitim-öğretim ve araştırma boyutları ile TTO faaliyetleri paylaşıldı. SU İnovasyon Merkezi ile yapılan toplantının ardından, Kimya Bölümü ziyaret edildi. SU Rektör Yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü ile yapılan görüşmeler sonucunda iki üniversite arasında; öğrenci ve araştırmacı değişim programları, ortak diploma programları, belirlenecek tematik alanlarda yaz okulları, araştırmacılar için 6 ay süreliğine dil okulu imkanları ile ilgili işbirlikleri yapılmasına, ayrıca 5 yıl süre ile Katip Çelebi-Newton Fonu’ndan proje başvurusu yapacak ekipler için işbirliği yapılmasına; Horizon 2020 projeleri için araştırma ekiplerinin belirlenerek proje başvurularının yapılmasına karar verilerek işbirliği anlaşması yapıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!