Esnafa açıkta et satışı yasakları anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Esnafa açıkta et satışı yasakları anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2016 12:05

Esnafa açıkta et satışı yasakları anlatıldı

Haberin Devamı

ADANA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne (ESOB) bağlı Kasaplar, Tavuk, Balık Eti Satıcıları ve Şarkütericileri Esnaf Odası üyelerine, Seyhan İlçe Belediyesi tarafından hazırlanan Adana Kent Meydanı Projesi ile açıkta et satışı yasakları ve para cezaları konusunda bilgilendirme yapıldı.

Adana ESOB Şehit Ömer Halis Demir Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Birlik Başkanı Nihat Sözütek ile Adana Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Saruhan Yağmur ile çok sayıda tavukçu, balıkçı ve kasap esnafı katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Birlik Başkanı Nihat Sözütek, duyarlı davranarak toplantıya katılan esnaflara teşekkür etti. Sözütek, özellikle Suriyeli Mültecilerin ülkemiz genelinde olduğu gibi Adana'da da kayıtlı esnafa, kayıt dışı satışlarıyla haksız rekabet yaparak zarar verdiğini söyledi.

Oda Başkanı Saruhan Yağmur'da, Adana Kent Meydanı'nda yapılan çalışmalar ve esnaflara tahsis edilecek yerler konusunda bilgi verirken, fiyatlar konusunda henüz netlik olmadığını söyledi. Başkan Yağmur, Regülatör Köprü yanında yapılacak Toptancı Balık Hali'nde, 2010'a kadar odaya kayıtlı işyeri bulunan esnafların mülk sahibi olacağını, yeni meydanda ise U şeklindeki alanda aynı ebatlarda dükkanlar verileceğini söyledi. Yağmur ayrıca, Çukurova'da yeni yapılan Tavukçu- Balıkçı- Kasap Şarküteri Hali için de Başkan Soner Çetin'e teşekkür ederek fiyatlarda indirim istediklerini de belirtti.

Bu arada, Tarım İl Müdürlüğü'nden gelen Veteriner Hekim Serpil Yücel ile Selçuk Oral da, esnaflara yeni kanunla getirilen açıkta et satışıyla ilgili uygulamalar ve cezalar konusunda soru - cevaplı bilgilendirmede bulundu. Yücel ve Oral, ambalajda tavuk eti satışı ile mühürlü kırmızı et satışını Gaziantep'in sisteme oturttuğunu, Adana'nın da en kısa sürede bu işi çözmesi gerektiğini, aksi halde kurallara uymayan esnafların 15 bin lirayı aşan para cezalarına maruz kalacaklarını hatırlattı.

ADANA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!