Esmerliğim beni rahatsız ediyor

Ben 21 yaşındayım. Uzun zamandır çare aradığım, fakat bir türlü bulamadığım bir sorunum var.

Ten rengim çok koyu ve bundan çok rahatsız oluyorum. Sizden bu konuda bir öneri istiyorum. á T.H

Esmer olmak kötü bir şey değil, öncelikle bunu söyleyeyim. Tavsiyeye gelince... Bir tatlı kaşığı lanolin ile bir çorba kaşığı vazelini benmari usulü eritin, içine bir çorba kaşığı portakal suyu, bir tatlı kaşığı taze elma suyu, bir çorba kaşığı beyaz kili ekleyin. Karışımı bir cam şişede, soğuk yerde muhafaza edin. Evde olduğunuz zaman bu karışımı yüzünüze sürün, kalabildiği kadar kalsın, ardından yıkayın. Maskeyi haftada 3 gün tekrarlayın. Dışarı çıkarken de en az 20 koruma faktörlü bir krem kullanın.

Nefrit yüzünden gözlerim şişti

Suna Hanım, ben 40 yaşındayım ve 2 yıldır nefrit tedavisi görüyorum. Hastalığın etkisiyle göz kapaklarım şişti. Sizin tavsiye edebileceğiniz doğal bir formül var mı? á H. A.

Geçmiş olsun... Bir su bardağı kaynar suya bir tutam kuşburnu, biraz papatya atıp 10 dakika demleyin. Ilık hale geldiğinde bu suya bir pamuk batırarak gözlerinize kompres yapın. Zaman zaman çay gibi demlediğiniz ebegümecinin suyuyla da kompres yapabilirsiniz.

Seramiğe hayat verenler

Arzu Efe ve Hülya Günel, yeni sergilerini 6 Ocak’ta Bakraç Sanat Galerisi’nde açtı.

Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik/Cam Anasanat Dalı mezunları Arzu Efe ve Hülya Günel, yeni sergileri ile sanatseverlere ulaştı. Seramik, porselen ve cam kullanan, yardımcı malzeme olarak demiri tercih eden Efe ile klasik formları modern bir şekilde yorumlamasıyla bilinen, seramiklerinde kıvrak, dinamik çizgiler öne çıkan Günel, çalışmalarını 6 Ocak’tan beri Bakraç Sanat Galerisi’nde sergiliyor. Eserler, 2 Şubat akşamına kadar, Sinan Ercan Sok. No: 38 Öztor Sitesi B Blok Kozyatağı-İstanbul adresindeki Bakraç’ta sergilenmeye devam edecek.

Fizik kanunlarını unutun!

Yer çekimine meydan okuyan, fizik kanunlarını yerle bir eden, uluslararası 18 altın madalya sahibi Çin Ulusal Akrobasi Sirki, dört gösteri için İstanbul’a geliyor.

1950’de kurulan, kuruluşundan bugüne 80’in üzerinde ülkede binlerce gösteri yapan Çin Ulusal Akrobasi Sirki, dünya turnesi kapsamında Türkiye’ye geliyor. Grup, "China Soul" (Çin’in Ruhu) adlı şovlarıyla, 1-4 Şubat tarihleri arasında TİM-Türker İnanoğlu Maslak Show Center’da olacak.

Ses ve ışık kompozisyonları, özgün sahne tasarımı ve farklı hanedanlara ait renkli kostümleriyle izleyicilere Çin tarihinin hanedanlarının farklı sanat tarzlarını sunan "China Soul"un gösterileri, 1, 2, 3 Şubat günleri saat 21:00’de, 4 Şubat günü ise saat 15:00’te başlayacak.
Yazarın Tüm Yazıları