Eskrim sisteme takıldı

Güncelleme Tarihi:

Eskrim sisteme takıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2015 01:10

Milli Takımın Ukraynalı antrenörü, yetenekli isimleri yukarı taşımakta sakıntı yaşadıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Eskrim Milli Takımı Antrenörü Valeri Shturbabiny, Türk sporcularla çalışmaktan mutlu olduğunu, ancak eğitim sisteminin kendilerini çok zorladığını söyledi. Eryaman Olimpik Sporcu Yetiştirme Merkezi’ndeki A Milli Takım Kampında soruları yanıtlayan Azeri asıllı Ukraynalı antrenör, Olimpiyat ve Dünya şampiyonları yetiştirdiğini hatırlatıp, şunları söyledi:
“A Milli Takım ile çalışmalarımız da iyi gidiyor. Tek sorun eğitim sistemi. Çok yetenekli çocuklarınız var ama eğitim sisteminin yanlışlığı yüzünden yok olup gidiyorlar. Ukrayna’da, Amerika’da sporculara düzenli para öderler ve bireysel, kişiye özel ders programı düzenlenir. Burada ne düzenli bir maaş ne de eğitimde destek var. Çocuk geliyor, iki yıl emek veriyoruz, sonra üniversite için bırakıp gidiyor. Yanımda altyapı için çok iyi bir antrenör getirdim ama adam, çocukları bulamadığı için geri gitti. Biz Ukrayna’da antrenmana sabah girip akşam çıkarız. Burada çocuk 17.00’de geliyor, 19.00’da çıkıyor.”
Yetenekli çocukların sistem yüzünden yukarı taşınamadığını dile getiren Shturbabiny, Türkiye’ye gelen iyi antrenörlerin de sistemin iyi işlemediğini görüp geri gittiğini vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!